teisipäev, aprill 18, 2006

TÕELISELT KEHV PÄEV

Mõtlesin , et järgmine kord kirjutan häid muljeid, aga võtta näpust - täna varastati minu mobiil nokia 3510i ja rahakott koos kõiki dokumendidega ja muude vajalikke nänniga. (Õnneks pass on alati kodus, kaks vargapoisi said mu ID...) Iroonia on see, et varastati Tartu ärinõuandlas, kus käisin naaistega nõu küsimas uue ühingu loomiseks. Kujutage ette, asutus, kus ei oska vargust mõeldagi. Hea oli, et töötaja, üks daam nägi kahtlasi poisse (justnimelt poisse, mitte mehi ega noormehi) ning tuli ukse vahelt hoiatades küsima, kas keegi läheb kontrolliks asju igaks juhuks. Pille tormas kontrollima. Ja mida ei leidnud me - minu rahakott ja mobiil käekotis. Huvitav on see, et Pillel oli ununenud oma mobiil mantlitasku ning see oli alles. Vargad pidid tegutsema ime kiirelt ja vaikselt, sest neil oli minut kaks aega tegutsemaks, kui daam käis kabinetist ära. Lõpuks seal olid arvutid, minu meelest isegi läpakas laudadel... Meil Pillega tekkis küsimus, kas seal nt video valvet polegi? Igatahes daam nägi ühe poisi nägu ja usub tundvat ära, kui politsei ta kätte saab . Mis on küll ebatõenäoline, minu meelest, et politsei ta kinni nopib.
Abi oli armas. Helistati politseeisse. Otsiti mulle numbreid, et kõik sulgeda.
Käisime Politseis. Kirjutasime avalduse. Küsiti jumal teeab mitu korda, mis mul ikka rahakottis oli. Nagu alati imestas ka politsei, kuidas ma politsei majja tulin! Kuid suhtumine minuusse oli siiski väga normaalne.
Koju tulles kuulsin isalt, et keegi naine oli helistanud tavatelefonile ning öelnud, et tasub kahjud. Ehmatasin. Isa rääkis segaselt, et ta ei tea, ei saand aru... Oojaa, lõi pähe, et vargad... Aga loodetavasti siiski ärinõuandla daam helistas. Tema küll pole süüdi, et vargad hiilisid sisse. Ohver oleks võinud iga teinegi.
Täna polnud lihtsalt minu päev.
Elus esimest korda juhtus see mul.
Loodan, et ka viimast korda...
Pillega lubame kohvridki nüüd igale poole kaasa vedada, et nad on oma silma all.
Hommikust tundsin, et ühe käekotiga juhtub midagi, hoian ratastoolis linna peal ka Pille käekotti...

Kommentaare ei ole: