laupäev, detsember 16, 2006

Las kallab, ka sadades on südames...

Aknast näen Kaagvere jõulupuud. Üle mitme aasta on pandud kuusele, mis kasvab me maja ees oleval platsil, värvilised tuled. Nagu vanal heal ajal.
Ma räägin juba nagu vanaeit :D
Aga tõesti keset küla on jõulupuu hästi tore!!! Mäletan jõulupuud Kaagvere ajastu algusest st kui olen siin elanud... Viimased paar aastat pole kuusk millegipärast säranud... Nüüd siis jälle särab.
Täna sadas ladinal.
Südames sähvatas rõõmuhelk nähes õnnelikke noori inimesi. Tõesti, tõesti, täna oli väga hea päev, kui otseselt midagi erilist ei olnudki päevas. Tavaliselt kirjutasime projekti uueks aastaks. Maarja pool. Mina, Maarja ja Maarika. Maku meil seltsis. Maku oli paar tundi minu ja Maarja hoole all, kui emme käis töö juures. Tundsin, kuidas mu aju teistmoodi puhkas tegeledes Makuga. Võib - olla ongi mulle lapse hoidmiseteraapiat vaja, et end välja lülitada muredest :) :) :) Täna oli poiss väga hea laps. Ta oleks olnud tädidega meelsasti homseni, teatas, et emme tuleb homme :) Kuigi lõunauinakust silmad lahti lüües oli esimene küsimus: kus emme on...
Loodan südamest, et lapsed, kes vahetult kokku puuduvad teistsuguse erivajadustega maailma kasvavad maailma suhtes sallivamaks. :)
Polegi uus lootus! :) Armas lootus, mis ei olegi lootusetu ju!
Koju sõidutasid mind Liis ja Alan. Aitäh Alanile, kes esimest korda elus vist tõmbas ratastooli trepist üles! Tuli oskuslikult toime. Veel meeldis mulle ta suhtumine, et mu kõnega tuleb lihtsalt harjutada, oli aga siiralt hämmingus, kuidas Liis ja Maarika minust kõik aru saavad. Kusjuures ega Alan sai ise ka aru lõpuks, kuhu sõita, kui ütlesin :) Ei teagi, kas ta ise panigi seda tähele... Minust aru saamisega on üldse kummaline lugu: pannakse tähele alguses, et appi mitte midagi ei ole kõrvale mu jutust arusaadav, ja siis käib klõps - hakatakse aru saama, kuid see on juba nii loomulik nähe, et seda pannagi enam tähele. Alles hiljem mõeldakse, et issakene ma ju saan Tiiast aru :) Paljud on öelnud hiljem just see klõps on oluline.
Eile käisin kahes firmas. Hea tunne tuli sisse. Nii gargos kui Norminetes kõneldi otse minuga mitte isikliku abistaja Dianaga. Teenindus 5+ :)

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Allan on tubli :)

Ma ei pannudki täna tähele kas kodus Rõuges ka jõulupuu oli. Või noh - siia sügisesse läheks ilmselt pihlapuu paremini ;)