reede, jaanuar 19, 2007

Parempoolsele uksele EI!!! :(

Täna pidin uue välisukse ette saama. Asjaajamine on kestnud juba oktoobrist, pidevalt mingi jama ette tulnud. Täna tulid NOMINETE poisid uksega kohale.
Aa enne siiajõudmist helistati firmast, et parempoolset ust laos ei leitud... Minul ups: parem- ja vasakpoolne uks, eeeeettttttttt see tähendaks... Siis papaga naabrimehelt teada, et parempoolne uks käib väljapoole lahti käiv, vasakpoolne sissepoolne avanev. Müüja helistas veelkord tagasi, et parempoolne ikkagi olemas, kuid heledam toon. Olin nõus. Kuigi just eile käisin veel NOMINETE´s uurimas, kas toovad õige ukse. Eile õhtupoole oli kõik ok...
Uks oli enam - vähem paigas. Toon tundus suhteliselt sama, mis valitul uksel.
Ja tuli avastus!!!!!! UKS AVANEB VAID 10 CM, sest majalaka peale viiv trepp jääb ette!!!!!!!
Noormehed olid teine teisel ust - üks ei saa sisse, teine ei saa esikust välja :D
Esimesel hetkel tundus laheda naljana! Tõeline turvauks! Ei sisse, EI välja!
Kuid kurb lugulaul.
Aastate pikkune soov, et minu kodu uus välisuks avaneb väljapoole ehk on parempoolne, tuhmus hetkega. Ma ei saa iial panna parempoolset ust ei nii ega naa. ON siiski üks variant, kuidas parempoolne saaks ette, kui pool trepi lõhkuda, ära keevitada ... See tundub utoopiana!
Nii . Poisid võtsid vasakpoolse ukse mõõtmed ning nüüd pean uuesti minema ust valima või tellima.
Karussell keerleb jätkuvalt!! :)
Muidex, minu parempoolne kastanpruun metalluks olevat stardant uks, mis sobib justnimelt veneaja standart majadele. Kas siis minu/meie maja pole standart maja???
Arvan ja peaaegu usun, et mitte üks teine hingki ei oleks trepi ettejäämist parempoolsele uksele ennetavat mõelnud. Enne NOMINETE juhuslikku leidmist, oli ka ühel teisel firmal parempoolne uks nagu olemas (tõsi tutvusemäng oli siin), kuid mees jäi haigeks ja kadus... Mõtlesingi kaua ikka ootan ning hakkasingi ukse firmasid uurima. Kogemata sattusin enne jõule NOMINETE´sse ja teenindus oli kohe väga hea. Valisingi selle firma. Tänagi oli paigaldajate poiste suhtumine minusse väga mõistev. Rääkiti minuga. Saati mu kõnest aru peaaegu probleemideta. Võtsin arve varba vahele ja andsin tagasi jalaga, sest arvet ei pidanudki andma, sest jäin ju seekord ilma.
Hea veel, mõtlesin, et jätan vana ukse soojuse pärast ka ette alles, topelt uks... Muidu vast oleks hakkatud kohe vana ust lõhkuma... ja praegu oleks lihtsalt olnud ukseta :D
Aga pole halba heata. Ma veel ei tea, milleks tänane tõsiasi hea on, kuid usun, et millegiks on ukse sobimatus hea!