kolmapäev, mai 09, 2007

Tule taevas appi - nüüd tõesti

Eile tuli EPNÜ pressikas, et EPNÜ osales konverentsil “Euroopa Võrgustik puudega naistele” 2-4 Mai 2007 Berliinis. Lisa info http://www.weibernetz.de Et puudega naine on topelt soodsamas olukorras, kui naine/mees ja puudega mees. Kõik ilus kena. Seda võib pimesi uskudagi. Mu enda elukogemused näitavad seda, et on palju raskem elust läbi lüüa.
Aga... Täna tuli vastukaja puudega mehelt (minu ammuselt sõpralt), et miks ei võiks mingil kujul tekkida nö seltskond puudega meeste toetuseks ning kas on näiteks uuritud puudega meeste väärkohtlemist.
Jumala hea tõsine idee ja küsimus mehel. Mina olen seda endamisi üsna palju mõelnud. Tean, et probleem on täiesti olemas.
Vastasin ka, et mina toetan igati ta ammust mõtet. Mingil kujul oleme kunagi ammu neil teemadel kogunisti rääkinud. Vastajaid, toetajaid ja nõuandjaid olid mõned veel. Mehed.
Ja siis saime listis EPNÜ esinaiselt Marelt e-kirja, et mehed koligu foorumi - st nagu minge teise liivakasti arutama, kuidas Eestis puudega mees elab...
Appi!
Minule läks see väga valusti hinge!
Minu teada on see esimene omataoline idee välja käimine elillistis ja veel vastukaja pressiteadele ning sattus kohe naiste, veel puudega naise poolt surve peale.

Mul on täna esimest korda hea tunne, et mina enam EPNÜ´sse ei kuulu. Mul oleks meessoole mõeldes lihtsalt häbi hakkanud.

Hea küll, ega minagi ei ole ideaalne naine. Olen minagi meestega mõnikord lollitanud ja neid ehk ka solvanud, kuid olen püüdnud neid mõista ja nende arusaamisest elust aru saada. Vahel olen olnud karm, vahel leebem kui olla oleks olnud. Mehed on mulle valu teinud.
Kuid
tean ja mõistan, et naised ei saa meesteta ja mehed ei saa naisteta. Igas eluvaldkonnas. Olgu siis puudega või puudeta inimesed.
Maailm on üksainus, kuhu peaks kõik kooskõlas mahtuma.

Võib - olla ongi vääärtushinnangud sellepärast nihkes, et me tajume igas eluvaldkonnas üksteise mitte hoolivust? Ma ei mõtle siiinkohal ainult isiklikke suhteid vaid kogu ühiskonnna...

Olgem ise natuke sallivamad ja paremad! Anname andeks tehtud vead!
Ehk siis läheb meil kõikidel elu pisutki paremaks ja väärtushinnangud loksuvad paiga...

Kommentaare ei ole: