reede, juuli 20, 2007

Ajalugu pani mind naeratama ehk lugesin tõdegi

Eile sorteerisin vanu ajakirju. Mäletate ajakirja NOORUST? :) Lugesin veidi siit - sealt. Ühe loo pealkiri hakkas silma: hoolimatus ja ükskõiksus pole kaasasündinud. Muidugi jutt oli üles ehitatud komsomoli teemal, mis sundis muigama.
Mina pole olnud ei komsomol ega pioneer. Oktoobrilaps aga küll.
Mingi aeg rõhusid õpsid mulle peale, et astu pioneeriks - kuna olin eeskujulik õpilane. Ma ei näinud selleks vajadust. Olin niigi eeskujulik ja energiline õpilane. Pioneeriks olemine ei oleks ju midagi eriliselt muutnud :P
Ma ei mõelnudki eriti sellele.
Kodus oli vist üksainus vestlus emaga. Ta jättis valiku otsustamise mulle.

Siiski hea mõtteaine: hoolimatus ja ükskõiksus ei ole kellegil kaasasündinud ning ometi meil kõigil on x grammi hoolimatust ja ükskõiksust. Kel vähem, kel rohkem. Kust kohast ta siis tuleb...

Kommentaare ei ole: