neljapäev, september 13, 2007

Kuu möödas

13. augustil käisin naistearstil, mille kogemusest kirjutasin:

"Kõik algas paar nädalat, kui sain kirja kutsega emakakaelavähi uuringule Eesti Haigekassa ja SA Eesti Vähi Sõeluuringud korraldatud kampaania raames. Otsustasin "naljapärast" minna, muuhulgas selleks, et korraldada omalt poolt uuring hoiakute suhtes:P Aja sain tänaseks. Tulemus on järgmine: VÄGA pehmelt öeldes pandi mind järjekordselt paika..."

Tänaseni ei ole mulle helistatud ja öeldud analüüsi vastust. Kuigi lubati 2 nädala jooksul helistades teavitada mind tulemusest.
Seega järeldan,
a) kas olen HEA tervisega, mis on PARIM teadmine
b) või olen lootusetu, et mulle ei tasugi öelda... Mind ju pandi paika.
Huvitav, mis siis on, kui puudega inimene jääbki vähki? Kas ta saab PARIMAT ravi või kantakse ta kohe maha? Julm küsimus. Kuid mul tekib see küsimus... Me arutame kõiksugusi võrdväärseid olukordi, mis võivad elus ette tulla erivajadustega inimesel, aga haigused ja nende ravimine... Ma ei mõtle siinkohal kõiksugused taastusravisid, mis on tingitud puudest, vaid HAIGUSI, mis võivad tabada igaüht meist. Mina soovi(ksi)n küll olla võrdväärne patsient teiste tavapatsienditega ja see pole minu järjekordne "jonn".

Nüüd tuleb taas üks küsimus juurde, millega tuleb mul tegelema hakata. Sest soovin proovi tulemust teada...

Kuid ma ei usu enam ka tervisega seotud kampaaniaidki...

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

peab ju sinna helistama
nad ei tohi teadmatuses patsiendi hoidma
iga inimene on ta kes tahes erivajadustega v6i mitte aga ta on inimene

Maarja ütles ...

Mhm - olen minagi mõelnud, et mis saab, kui juhtun ntx raskesse liiklusõnnetusse sattuma või infarkti/insulti saama (ptüi ! ptüi ! ptüi !) HIRMSASTI tahaks loota ja uskuda, et arstivanne on iseendast vastus, aga... (Taeva pärast, ma EI arva, et arstid on kutsutud ja seatud imesid tegema, kasvõi patsiendi enda kiuste...)

Tiia ütles ...

:) jaa... jah, inimene ON inimene, kuid küsimus jääb õhku...

Maarja ütles ...

Harimata - aga ikkagi INIMENE:P

Tiia ütles ...

:D just