esmaspäev, oktoober 08, 2007

OHOO päev

Mõnikord üllatavad vanad ja uued isiklikud abistajad mind! Täna tulid Erika ja Luise varemasse bussiga, kui kokkulepitud. Sellest pole midagi. Meenus jällegi Pille, kes esimesel tööpäeval külmetas pooltundi ukse taga - lihtsalt jõudis 30 minutit varem tööle st minu ukse taha ning ei julgenud koputada mõeldes, et hakkan karjuma, kas kella ei tunne :D

Usun, et mu abistajate nimedesse lisandub Luise. Hästi armas iseseisev noor tüdruk tundub ta olema :)

Käisin esimest korda sel aastal metsas. Lihtsalt jalutasime tüdrukutega. Metsa alune on prügimägi. Varematel aastatel on olnud ikka puhtam…

Tuppa tulles avastasin, et MSN-s keegi küsis:
… says:
kuidas läheb lits
UPS!
Külma närviga plokkisin ta küsimata midagi. Ma mäletan, et eile keegi lisas mind MSN-i, kuid ei rääkinud – igatahes ülbus oli eilne lisaja. Kes – pole aimugi ja ega tahagi teada. Isegi mõni eksinud lõunamaine mees pole olnud nii ropp mul MSN-s, kuigi nemadki olen blokeerinud koheselt.
Ausalt, see oli esimene kord, kui keegi oli nii rõve mu MSN-is kui ka kontodel. Tema probleem. Küllap ta on madal inimene...
Mind EI loksuda, mida keegi mõtleb kas või selle üle, miks olen näiteks juba flirdis aastaid.:) :P
Tõsi, vahel naljatan ja teen vigureid, kuid ega sellepärast ei olda jumal – teab – kes :D Üksindust tundes on jumalas hea flirdis kellegagi õunasaagist rääkida või Jõuluvanaga lobiseta teatrist :)

Perenõustamiskursuse töögi hakkab edenema. Sain täna vastuse, miks polnud töö hea. Pr Järv vabandas. Juristide nõuandel ma natunatuke hirmutasin koolitusfirmat Meritust. Hästi viisakalt ja leebelt.
Mõned punktid lõputöös on puudutamata, mõned tehtud piisavalt korralikud. Seega lausa mööda lõputöö ei olnudki.
Ausalt öeldes, ma ei teadnud siis ega tea praegugi, kuidas oma klient neist asjadest rääkima panna, millest ta ei taha rääkida ühekordsel rääkimisel nõustajaga. Sorry, siis oleks ma pidanud oma kliendiga kohtuma vähemasti 4...5 korda teatud aja tagant... Minu meelest nõustaja ei tohiks survet avaldada, sellega võib ta kliendi hoopis lukku keerada. Saavutada vastupidiseid tulemusi. Oma loomingut teha minu meelest nõustaja/psühholoog samuti ei tohiks teha, et mõelda asju välja, kui ta ei tunne kliendi läbi ja lõhki. Olen käinud ise mitme psühholoogi, kes on mulle hakanud probleeme ette ütlema, et mul on nood ja nood probleemid - noo kuulge, andeks, kuid kõik keerati pea peale, selle asemel minu muret kuulata õigesti. Psühholoogi juures tulles teadsin vaid ühte - mulle tuli probleeme juurde ja ma ei saanud ühtegi head soovitust ega tuge.
Kaupo on hoopis teine kogemus. Kogemus, mis elus ei unune. Ta oskas mind panna iseendaga tööle mõtlemata mulle probleeme juurde. Vastupidi, võttis probleeme maha, mis tundusid just tema juures probleemid. Kujutage ette, kui äkki kõige muu kõrval oli mul tohutu suur häbi, et mängin jalaga põrandal rollimänge - mina, kes olen eluaeg jalgu kätte asemel kasutanud äkki häbenesin võõra inimese (tookord kohtusin Kaupoga esimest korda) silme all jalgadega. Kaupo küsis rahulikult: "Milles probleem?" Probleem oli selles, et ma ei olnud harjunud, et psühholoog võtab minu jalgugi endast mõistetavalt armunud naise juures :) Jah, tookord olin hoopiski armunud vastuseta - ja see oli minu masendusepõhjuseks lisaks muudele rasketele muredele. Ma olin iseendale vastuoluline, ühelt poolt oli hea tunta endas miskit head, et olen võimeline veel end naisena tundma ning teisalt olin pahane iseendale, milleks mulle oli veel vaja armuda... Ja siis küsis Kaupo: "Mis siis, kui sa leiad veel tõelise armastuse? Sellise, mida väärid."
Olin tumm.
Olin segaduses. Ma ei oodanud sellist tagasisidet. Olin suutnud end uskuma panna, et minule ongi keelatud armastus.
Ma ei väärtustanud iseend.
Siis läksin co-marketi otsin komme ja shokolaadi ning sõin paarikümne minutiga ära.
Ma teadsin, et väärin parimat iseennast.
Kindlasti mõni teine, kelle juures olin ennem käinud ei oleks mind mõistnud...
See selleks.
Kaldusin teemast kõrvale.
Õnneks mu töö on Maarja arvutis alles. Veebruaris liimitlesin Maarja pool veel tööd ja Maarjal oli siis printer... Eks ma siis vaatan värske pilguga veel üle, mida ma oma kliendi perekonnas ei kirjeldanud...
Siiski, olgu töö kui kehv tahes,
niimoodi ikka ei olnud viisakas ikka kursuse viimastel minutitel minuga käituda.

Muidex,
ehk saan varsti psühhodraama grupi :) ;)

3 kommentaari:

kukupai ütles ...

Vauuu, oled blogi kujundust muutnud! Armas on.
Ja kursuse koha pealt Sul jumala õigus - kohe oleks pidanud Sulle ütlema kui midagi vähe või puudu on.
Psühholoogi ja nõustaja koha pealt ka - kohutav, kui nad Sinu eest mõtlema tahavad hakata. Ikka ise peab inimene oma probleeme nägema, nõustaja ainult aitab kui vaja.
Jätka samas vaimus!

Maarja ütles ...

Vauuu, kui lahe uus kujundus:) Aga riigikeelt ta Sul veel hästi ei oska - kes siis nii räägib, et "4 kommentaarid" :P

Kas Sul JÄLLE nõustajaga paha kogemus ? Vastik...

Tiia ütles ...

:)

EI, mul pole hetkel uusi halbu kogemusi nõustajaga . ÕNNEKS. Mul ju Kaupo, keda usaldan ja kes teab, kuidas ainsa lausekesega mind maa peale tagasi tuua, kui mul lained üle pea :)
Lihtsalt arutasin ja meenutasin...

Niikaua kui suudan jätkan enda vaimus ;)

Jah, blogikese riigikeel on vigane...