teisipäev, oktoober 16, 2007

Vastukaja töökuulutusele

Kuna mul on hetkel mitmes kohas töö pakkumine. Ikka isiklikuks abistajaks. Kuigi praegu ei oleks neid vajagi väga... Kuid alati on ju hea, kui on tagavara...

Tänane e-kiri ühelt kuulutuse vaatajalt:
http://www.kiire.ee
kontakti nimi:hulla
kontakttelefon: 58382...
Teate sisu:Nojah, isiklikud abistajad muudkui tulevadjalähevad.Kelles on põhjus ?

Huvitav, exju!
Tööotsija... Oletan, et ta on tööotsija. Kui ta alustab igat töövestlust nii ülbet, siis - hea, kui ta leiab tööd!
Võib - olla näen tonti seal, kus seda ei olegi. :)
Ehk on ta näinud pidevalt minu töökuulutusi ning huvitus asjast, et miks ja kuidas... Siiski usun, et mu kodukal kuulutuse text vastab sellele päris hästi ära.

Tegelikult vastasin esmakordselt ka pisut nahaalselt (päris vastamata ma tõesti ei saanud jätta, kiusatuse õnge läksin :D )
Tead, kui Sa ei soovi isikliku abistaja tööd, siis ära muretse ka seepärast, kelles põhjus. Asjata liigne vaev sul!!!Soovin Sulle parimat!!!

Siiani olen väga viisakas olnud tööotsijate suhtes. Isegi nende suhtes, kes on mulle pakkunud intiimteenuseid. Jah, mõni loeb välja isikliku abistaja töös just intiimseid nõudmisi... :) :)
Mulle tundus tänane vastukaja päris absurdne, millele tuli automaatselt pisut ülbe vastus.
Kas see on ikka ülbus mul?

Mina kui tööandja EI viitsi enam ebateadlikke inimesi selgitusega meelitada. Peaksin vist küll. Aega ei jää esiteks juba.

Laupäeval just oli MSN-s keegi, kes küsis esimese küsimusena töötasu suurust ja alles siis uuris, mis teha tuleb. Lõpuks tuli välja, et ta üldse ei olnud enne töö küsimist kodutööd teinud. Andsin hea pärast siis oma kodulehe - siis ta kadus.

Loo moraal:
inimesed, palun tehke iseendale selgeks, mida te tahate teha. Millist tööd soovite... Usun, et ükski tööandja ei anna teile raha enne, kui te pole end tõestanud. Ja veel, ärge raisake oma ja tööandja aega lollide küsimuste peale!
Olen valmis vastama paljude rumalate küsimustele, sest pole olemas rumalaid ega tarku küsimusi (ega vastuseidki), kuid lollidele arvamusele ei saa normaalselt vastata. On lihtsalt raske seletada selgeks. Aru saadavaks.

Vahet pole ju, mis tööd parajasti küsite! Jääge asjalikkeks tööotsijateks :) Uskuge mind, te leiate töö, mis toob hästi sisse ja meeldib hingele :)

Minu head isiklikud abistajad on tulnud ja jäänud. Sõpradeks jäänud.
Minu headel abistajatel on üks ühine joon:
  • kõik on enne töö küsimist endale selgeks teinud töö sisu ja ka selle, kes olen mina
  • mitte keegi ei ole küsinud ise otsekohe töötasu

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kusjuures selline kysimus tema poolt on tema enda ignorants... töökuulutuses on selgesõnaliselt ju kirjas, et see töö on ajutise iseloomuga... seepärast abistajad tulevad ja lähevadki...

Tiia ütles ...

Täpselt.

Muidex, Liis kommis oma blogis http://jesuisnul.wordpress.com/ - see on Liisi kogemus.

Mari - Liis läks isegi arsti käest küsima, kuidas ta oma selga hoidma peaks, et teha justnimelt seda tööd minuga. See oli hästi väike kaval nipp - selg sirge. Ja Mari - Liis töötab abistajana 2 x , kokku üle aasta.

Siiani ei ole keegi ületanud Vampsi rekordit 2,5 aastat, kuid arvan, et ma ei ei lasekski kellegil seda ületada. Kusjuures aasta olid Vampsi kõrval mitmed inimesed, nt Laura poolaastat, Rainer aasta ja Helen jt.
Ma usun, et kõigil on oma kogemus. Ja kõigil on vist lõppkokkuvõttes positiivne kogemus - muidu, kallid sõbrad, te ei tuleks minuga nüüd kohviku või mulle külla, ei jookseks mind tänaval tere - kallidega pikali ;):)

kukupai ütles ...

Tore, kui Sa ikka niisuguse abistaja saad, kes tööd südamega võtab. Riigi tasemel on asi ikkagi mäda. Kuulsin täna niisugust asja, et reharahad lähevad riigile tagasi, kuna neid ei kasutata ära. Samas teenuste hinnad, mida riik tasub, on ikka nii alla löödud, et keegi polegi ju nõus sellise sendikese eest midagi tegema. RRRRHHH!
Aga mul on blogis viimane jutt, mis Sulle heameelt võiks teha. Kui saad, vaata linkidel ka, Sa ju ka kunstihuviline :)

Tiia ütles ...

noohhjaahh, minagi patune - pole reha rahasid kulutanud :):P ei näe nagu vajadust, mõttet... võiksid selle raha mulle isikliku abistaja jaoks anda - vot siis oleks mul alles reha plaan :D

siis pean järgmine nädal oma erakonnas kisama...