laupäev, oktoober 25, 2008

Püha müristus

Ma ei virele kodus, MA ELAN KODUS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LIGIPÄÄS ELULE on mul sajaga!!!
Kodu on ainus koht, mis pakub mulle kõikvõimalused just nüüd ja praegu.

See vastus (viimasele) kommile http://ratastooli-tiia.blogspot.com/2008/10/mu-vike-tunnustus-ja.html

Loodan südamest, et enamust inimesi ei peaks oma elu virelemisega lõppetama ükskõik kus... Uskuge , kodu on parim paik ka virelemiseks, kui seda on... :)
Aga kui hooldekodus elamine on vabatahtlik soov kellelegi - palun, keelama ma ei hakka. KUID...

Teate, tulge mulle külla ja ma teen ise teile kohvi ! Te lihtsalt ei suuda ette kujutada, kuidas minusugune vigane/sant elan... Tavaliselt ma ei mõtle, et olen vigane või sant - ja kindlasti ei mõtle edaspidigi...

Muutke, palun oma hoiakuid enda suhteski :) ja maailm muutub paremaks. See, mis arvamus puudega inimestest on, on anonüümsete kommijade endi sügav hoiakute probleem!

Mina ju ei tule ütlema, kus ja kuidas keegi peaks elama :)

4 kommentaari:

Maria ütles ...

Hey! Ära lase ennast neist kommidest segada. Nii nagu sul on õigus oma elule ja arvamusele on ka neil õigus oma arvamusele. Ma pakun, et nad lihtsalt ei tea sinust ja sinu võimalustest, vajadustest jne midagi. Nad pole kunagi pidanud mõtlema, et peavad oma kodust hooldekodusse minema, ega oska seda tunnet isegi mitte ette kujutada. Veelvähem teavad nad mis seal hooldekodus olemine tegelikult tähendab. ega minagi tea. sellepärast oskangi arvata, et sina tead.
Mina arvan, et sa oled piisavalt tark tüdruk ja suudad ise otsustada selle üle, et kas sa ikka saad ise kodus hakkama või ei. Ma arvan, et kui sa tõesti ühel päeval enam ei saa, siis sa teed oma otsused.
Hetkel olen ma ise arvamusel, et kui kunagi vanast peast peaks tekkima aeg kus mina endaga hakkama ei saa, siis lähen ma kuskile sellisesse kohta. Milleks olla kellegi kaela peal.
Tiia! Sa oled tubli ja saad hakkama. Sa tead kes sa oled ja mida suudad.
Ära tee neist paarist välja.. Nad pole seda väärt.
Ole vapper!!!!

Anonüümne ütles ...

tõesti, tiia, ära lase ennast segada jaburatest kommenteerijatest. Nii lolli juttu saab kirjutada ainult see, kes elus ise ühtki hooldekodu seestpoolt näinud pole. Sinu koht pole kohe kindlasti hooldekodus, küll aga võiks meil olla riik, mis suudab sellistele söakatele ja elujulgetele inimestele nagu sina ka omalt poolt vastu tulla: näiteks võiks meil ju igas vallas - no kasvõi igas maakonnas - olla suurem või väiksem sotsiaalmaja või majade kompleks, kus oleks tavalised korterid, igaühele oma, aga kus oleks nt hõlpsalt ligipääsetav söökla, arstipunkt, pood, juuksuri- ja iluteenused, pesumaja ja nt saal meelelahtusürituste korraldamiseks käepärases kauguses. Ja kogu selles kompleksis töötaksid ametlikult isiklikud abistajad, kes igaühe juurde just vajadust mööda jõuaksid.
Muidugi on see ühtpidi vaid heaoluühiskonna võimalus, aga teisalt paljuski ikka ka lihtsalt kättevõtmise ja hoolimise asi.
Sel inimesel, kes ainsa võimaluse hooldekodu näeb, on lihtsalt endal mingi ajupuue - ja see on ikka sada korda hullem kui füüsiline puue, olgu ta ise kui tahes kenasse kesta pakitud.
Sina ära lihtsalt tee sellistest mõtteavaldustest välja - sa oled piisavalt hakkaja ja tubli, et nende madalusest lihtsalt üle olla.

kukupai ütles ...

Viimasele kommijale: just sellist ideed me püüamegi siin arendada - toetatud elamine on selle nimi. Samasugused kompleksid on Soomes näiteks täiesti olemas, olen ise neis külas käinud.
Tuleks Tiia-suguseid hakkajaid ainult juurde, küll me sinnamaani jõuame. Riigile tuleb selliste komplekside ülalpidamine lõppkokkuvõttes tunduvalt odavam kui järjest uute ja uute hooldekodude ehitamine. Mis muidugi ei tähenda, et neid vaja poleks, aga need peavad ka muutuma ja palju kohe.

Tiia ütles ...

:) olen teie kõikidega vägagi nõus.

ma isegi ei ütleks, et on ajupuue... on kitsas maailmavaade, kuhu teistsugune elamisviis ei mahu...

mul tegelikult HEA meel, et seesugused kommid tulid - ootasin neid juba tükil ajal. Vb siit tuleb midagi uut. vähemasti kommijadele, loodan südamest seda.