neljapäev, veebruar 19, 2009

See habras maailmaelu...

Muidugi valitseb maailmas koletu ja õudne, vägagi ebaturvaline olukord. Õnneks ei ole sõjaaeg. On majandussurutis, kust on kindlasti väljapääs.
kuul palju mõelnud, et hea elu - olu kaotab mingi valvsuse, et võib ka halvemini minna järgmisel hetkel. Mina küll olen iseenda puhul tähele pannud viimased aastad, et ei kaota seda head, mis käes on - pealegi enda ränkraske tegemistega. Aina olen rohkemat soovinud... et mina ei kuku enam kuhulegi... ja muide, lasin end lõdvakski...

Ja see, mis mujal maailmas toimub, läheb minust kaugelt mööda.
Arvan, et seesugune eluhoiak on olnud miljonitel inimestel maailmas.

Paar päeva tagasi lugesin Märdi mõtteid rahast ja töötusest. Mind pani mõtlema. Hea küll, ma tean, et paljud ei usu Jumalat või on talle vihane, miks ta laseb halval juhtuda... Vahest, järjest vähem, kuulun minagi nende inimeste hulga.

Siiski iseenda elu on omaenda kättes. Teame, et minu elu on habras, kuid unustame, et maailmaelu on ka habras.

Seda usun väärtushinnangud toit laual ja lapsed riides püsivad ajast aega. Lapsi on üleskasvatatud kõige raskematel aegadel aegade algusest saadik.
Kui sündis Merili, meil polnud tekki ka, et last sünnitusmajast koju tuua. Merili oli paari päevane, kui mamma tõi sünnitusmajja oma lapselaste teki. Riietest rääkimata... Ei olnud lihtsalt riideid saata - nutta või naera... See aeg oli alles 18 aastat tagasi.
Kas mäletan seda aega...
Ega eriti mitte.
Halb ununeb. Õigemini, surutakse kuhugile sügavale ajusoppi. Nii on kergem parimat elu - olu soovida.
Nüüd olen kuulnud tihti, et majanduskriis tuli valel ajal - mul on plaanid pooleli... Öelge, kuna saabub x kriis täpselt õigel ajal? Kas keegi on kogenud elus õigel ajal olnud kriisi? Mina mitte. Arvatavasti, kui oleksin, siis oleks mu elu olnud hoopis teistsugusem.Ja kuna saavad plaanid küpseks? Päris valmis? Et igasugused katastroofid/kriisid võiksid tulema hakata...
Sellist tähtaega ju ei ole.
Õnneks.
Kui teaks hirmsaid asju ette, mis mõttet on siis elada???
Rahulikkus peab säilima nüüdki, kui maailm on poolenisti pea peale keeratud inimeste endi poolt.
Ja lootus, et pärast langus tuleb hoopis parem olukord :)

Kuigi kõik on tõsiselt jõuetu ja koletu...

Kommentaare ei ole: