laupäev, veebruar 20, 2010

Maitse suus :)

Tulin Jänedalt. Koolitamas. Oli 28 noort üle Eesti. Koolituse eesmärk oli treenida osalejate võimet käivitada oma loomingulistmõttelendu ning loovalt visualiseerida. Mina tegin unistamisteemat poolteist tundi. Olen veendunud, et unistusteta ei ole ega tule ka loovust.
Arvan, et mul sujus kõik hästi. Kuigi endamisi tean oma tehtud veakesi või seda, mida järgmine kord teha teisiti. Paremini.
Igatahes sain taaskord kinnitust, et koolitaja amet on see, mida TAHAN teha. Nii äge on harjutuste ajal vaid käia tasakesi gruppide juures või vaadata lihtsalt kella või juua kohvi mõeldes, mida järgmisena rääkida / teha.
Erivajadused ei sega üleüldse. Hea isiklik abistaja peab vaid olema minu kõrval. Täna oli esmakordselt Kadi, kes sai oma tööülesandega ilusti hakkama. See oli väga meeldiv, et mõni grupiliige sai juba poole tunni pärast minust aru ja aitas samuti "tõlkimisel"...

Loodan südamest, et edaspoidigi hakkab koolitusi pakkumisi tulema. Ja ma ise lähen järjest paremaks...

Praegusele tasemele ma küll ei taha jääda!

2 kommentaari:

Janke ütles ...

Vana-Hiinas oli kombeks öelda "Ole oma soovidega ettevaatlik- need kipuvad täituma". Ja sealsamas oli ka kombeks telline asi, et kui kellelegi halba taheti, siis sooviti talle "Et kõik sinu unistused täituks". Mõeldes sellega ilmselgetl, et ilma unistusteta pole ikka miski elu... ;)
Igaks juhuks küsin, et kas sa Randy Pauschi loengut "Last lecture: Achieving your childhood dreams oled" oled näinud? See on suurepärane, soovitan soojalt. Kui huvi pakub, siis eestikeelsete subtiitritega versiooni näed siit:
http://avalikesinemine.net/videoklipid/last-lecture-achieving-your-childhood-dreams
Sellest on ka eestikeelne raamat "Viimane loeng" olemas.

Tiia ütles ...

Ei ole kuulnud, kuid kuulan ja loen kindlasti.

Väga head tõeterad Vanast - Hiinast :)