teisipäev, mai 24, 2011

Mõtted iat-st ja tehtavast projektist

IAT projekt peab õnnestuma :) Juba mitme teise asja pärast, milles võib nii mõnigi kogemusi kõrva taha :) Mina isegi. See Innove projekt on küll esimene projekti töö, mis juba kaks - kolm kuud on sihinat ja saginat täis. Ettevalmistusega. See projekt pole kindlasti kirjutatud ühe laua taga mõne päevaga...
Mulle meeldib selline hoogne tööstiil!

Täna käisin vallamajas. Vallamaja mõistvast suhtumisest IAT-sse ei saa mööda ega ümber selles projektis päris kindlasti. See mõistev suhtumine on kestnud ca 11 aastat... Loomulikult tulev projekt ei lahenda kohe kindlasti kõike, mis on seotud iat-ga. Vaid ehk kergendab minu järjepidevalt unistust olla ükskord hea ja proff aitaja/koolitaja teoks teha.
Vallavanem Taivo pole vallas teisi ratastoolis inimesi näinud. Tema kabinetis ei meenunud mullegi... Nüüd meenus, et on laps ratastoolis... Bussis olen mõnikord näinud. Aga rohkem ma küll ei tea. Pole teadnud eluaeg. Lapsena arvasin tõemeeli, et olen ainus, kes ei kõnni ja see mind ei häirinudki. Nüüd häirib küll, et inimesed ratastoolides käivad siiski ikka veel väga vähe väljas, eriti vist kehtib see maa kohtades... Võin eksida, kuid...
Igatahes nüüd tuleb mõned nädalad projekti pühendama. IAT toetusraha saab olema suureks arenguks. Nohjah, kui äkki projekt ei peaks läbi minema, siis ei jää ka mu elu seisma, vaid otsin võimalikke lahendusi ia tasutamiseks aina edasi... Sest isiklikkest abistajatest sõltub minu töine karjäär ja üldse elu heaolu. Vallavanem Taivo esitas väga asjakohase küsimuse, miks siis maksan oma rahast, kui ... Kui ma EI oleks kindel, et see rabelemine iat ümber ei aitaks ennekõige mind end, siis kindlasti poleks ma nii hull. Aga iat AITAB mul end elus hoida. AITAB mul see, kes tegelikult olen. Arvatavasti olen olnud eluaeg. Ainult nüüd 11 aasta jooksul on minu mina võimendanud mitme kordselt. Sest olen saanud ise toimetada ja nii edasi.
Arvan aga, et mul enda sees oli iseseisvus ammu enne olemas, kui iat on. Olen muutunud lihtsalt täisväärtuslikumaks.
Nüüd, kui ma peaksin kukkuma iat ärajäämise pärast sügavale põhja, siis sealt ma enam ei tõuseks.
Kõikidega teiste probleemidega suudaksin ja suudan olla. Mul on lootus ja usk, et ükskord ikka saab hästi. Mul on ju iseolemine.

Mis teha, kui Eestis on IAT ikka veel vähe arenenud ja...

Kommentaare ei ole: