kolmapäev, detsember 26, 2012

"Paras, kui jõulutunne hea on!"

 ... naeris Erika, kui istusime bussis, et linnast koju sõita. Tõesti tänane õhtupoolik on parim jõulukink sel jõuluajal :) Võib - olla rõõmustan lapsemeelselt, kuid see on see siiras rõõm, mis on mulle tähtis.

Olin ühe oma kalli inimesega - Erikaga. Ta lihtsalt leidis aja, et olla õhtupoolik minuga.

Käisime Raadil. Papa ja vanaema haual. Süütasime küünlad. Haud oli paksu lume all. (Pink oligi kadunud haualt, teadsin seda juba sügisest mammalt ja Erikalt. Ma ei suutnud seda kuidagi uskuda... Aga nad, mamma ja Erika käivad ikka ja päris sageli papa haual. Lihtsalt käivad. Mu meelest nii armas ju, et seda teevad!!!) Surnuaias oli ilus ja vaikne, ja teerajad olid hästi lahti aetud.  Jõudsime Raadile 17 paiku, pimedas...
Haua ääres seistes ja rääkides papaga, sain emalt üleeilse jõulusõnumile vastusõnumi "Tänan."  - ei ühtki head soovi vastu. Egas ma väga ei oodanudki, aastaid seda mulle näidanud, et kui tulebki vastust, siis ikka see "tänan"... Siiski alati ootan ja usun, et seekord on teisiti... Muutub paremakski... Tegelikult olen õnnelik, et ta ikkagi vastab tänuga - st palju :)
 Usun, et papa hing, ükskõik kus ta on, sai täna ka rõõmu ja rahu.

Käisime uues Maximas.

Jalutasime läbi lume Raadilt kesklinnas tagasi. Esimest korda sel talvel sain tunda natuke pakast. :) Mõnus! Erikale oli see trenni eest, mida ta ei tee... Ise ta ütles, et polevat nii tugev nagu oli abistajana... Mulle tundus küll, et on säilitanud oma tugevuse ja osavusegi :)

Nägin Tartu jõulu Raekoja platsi ning kuuske.

Tasku juures sadas vaikset laia lund - tõeline jõulutunne. Olin õnnelik. Nii vähe oligi vaja, et leida jõulutunne :)

Minna natuke kodunt lumesadu leidma.
Tulla koju tagasi. Koju, kus hubane ja kuusk ja kõik muu, mis teeb kodust kodu. Teha painnkooke juustuga... Naerda ja rääkida tõsiseid juttegi... Olla kallidega...

Ja üle mitne - mitme kuu sõitsin bussidega!!!! Pole midagi toredamat,  kui naeratada headele juhtidele... Uskuge mind!

Aitähhhh,Erika!

Nüüd blogisin, ja nüüd magama.,.. uue voodipesu vahele...


2 kommentaari:

Erika ütles ...

Pole tänu väärt. :)
Muide, need ilusad lumehelbed muutusid Tartus ühel hetkel väga suurteks lärakateks. :D Ilus oli ka seegi, aga autojuhte kindlasti häiris.

Näeme!

Tiia ütles ...

Jaa - jaa, autojuhtidele polnud see küll meeldiv...