esmaspäev, september 30, 2013

Sõjaväe nali ja tõsisus ehk algab uus elu etapp




Tänane hommikune äratus oli Termika Ajateenindaja :)
Silver on tänasest sõduripoiss!!!

Natuke harjumatu ja uskumatu mõelda, et mu Silver läks sõjaväkke. Samas on kergendus, et lõppes sõjaväe mineku jamad, mis algasid poolteist aastat tagasi... See oli minu kui ema jaokski väga väsitav. Usun, Silverile endale veelgi väsitav.
Ta soovis väga minna sõjaväkke. Ja siis avastati, et ta on sõjaväele mittekõlblik mees. Sest ta olevat sünnist saadik mingi veresoon kopsus vales kohas, kuid siiani ei tea keegi täpselt, mis on... Poiss jooksis üle pooleaasta arstide vahelt, arstid ütlesid, et on saadetud vale arsti juurde... jne. Esimese hooga öeldi kohe, et läheb otsekohe oppile ja ... siis sureb, kui ei ole voodis lamaja... eluaeg...
Suvepäev juunis 2012 oli me mõlemale oli sünge ja must. 21.  aastat oli laps terve nagu purikas! Siis hetkega... (Muide, tänu selle päevale olin järgmine päev Tallinnas THINK i   karjääri lõpuüritusel. Ma soovisin muule mõelda. Helistasin Lyle, kes jahmus mu häälest juba ja lõpuks jõudsime järeldusele, et parim, mis saame teha, on Tallinna laiama minna...)
Selle aasta alguses viimane arst keelas sõjaväe mineku. Vist veebruaris  komisjon otsustas, et siiski on sõjaväele kõlblik. On vaid pidevalt arsti järelvalve all.
Viimaseks oleks olnud perearsti otsus. Silver vist ei viitsinud enam joosta...
Vahepeal kadus sõjaväe minemise soov.
Ja üldse kadusid igasugused soovid... Nägin emana... Püüdsin mõista. Püüdsin rääkida, et minagi ei peaks elama, ei ole ju kauge näide... aga elan sajaga :)
Minult on küsitud, kas Silver ei pääsenud sõjaväest mu puude tõttu. Üks hetk küsis Silvergi keset jamade möllu, kas ei saaks... Oleks saanud küll. Kuid mina ise ei soovinud seda. Võib - olla olen karm ema, kuid minu puude varju ei poeta. Olen alati öelnud, et mu lapsed ei pea mind hooldama. Vähemasti praegu saan iseendaga hakkama. Silver teab seda vägagi hästi! Seega, laps (mis laps ta enam on ;) ) peab saama elada oma elu, mitte minu oma.
Olen ema. Ema, kes on ja jääb olema.
Ema, kellel on ka oma elu, mida pean mina ise elama.

Usun , et sõjaväe kuud lähevad kiiresti.
Silver saab palju kogemusi.
Mehistub veelgi . :)  
 

2 kommentaari:

Erika ütles ...

Ajateenija* :D

tiia ütles ...

:) vahva viga, kuigi...