neljapäev, aprill 17, 2014

Joo või šampust ehk lihtsalt üks pikk lõpmatu saaga on lõppenud

Nüüd olen kindel, et viie aastane saaga on lõppenud. Praegu avasin ametlikult kirjagi, ametliku email tuli mitu päeva tagasi.
Ma pole sellest avalikult kirjutanud ega bloginud, väga vähesed inimesed teavad seda suurt probleemi üleüldse.  5 aastat otsisin lahendust, kuid ikka ja jälle tuli probleemi juurde. Oli lihtsalt ebaõnn. Või oligi seda suureks vaja ajada, et leida lõpuks õige inimene, kes tõesti mõistab ja aitab, annab proffi nõu ja abi.
Soovitan südamest, kel on miski rahaline probleem pöörduda Võlanõustajad MTÜ poole ja uskuge mind saate abi, lahendusi.  Mulle soovitati märtsi alguses nende poole pöörduda, sest üks ainus lause facebook´is reetis mind, et mul on mingi mure (kuigi lause oli suht positiivne, et sooviksin õppida õigust...). Õnneks oli inimene, kes kuulis seda lauset ja palus rääkida. Aitäh, Tiia, et panid tähele :)
Ühesõnaga, oli üks kiirlaen, mida olin juba ligi 4 korda rohkem tagasi maksnud, kuid märtsi alguses ütlesid taas, et veel tuleb ca 1000 juurde maksta, jälle mingid viivised - otsustasin keelduda. Et mis asja!
Kuid vajasin abi.
Vahepeal oli küll aitajad. Kuid jah... Kes kadus ära lihtsalt. Ilmselt, nüüd saan aru, et ta ei osanudki nõu anda. Siis oli mõned juristid, kes soovisid omakorda tasu või polnud kiirlaenud nende rida. Olen mõistnud, et juristelgi on omad read, mida nad oskavad paremini kui teisi. Nagu nt arstid...  
Oli neidki, kes kurjustasid.
Oli neid, kes käskisid maksta.
Ja summad aina suurenesid.
Aga nüüd pöördusin väga ausa palvega inkasso ja kohtutäituri poole, et lõpetada.
Ja nüüd on asi lõpetatud!
Väga lihtsalt ja heaga.
Ja ausalt.
Võimalikult lühidalt.

Minu juhtum võib aidata kindlasti kedagi, kel võib olla hoopis suurem probleem. Minu summad on veel väga väikesed, mõnedel on kümneid kordi suuremad mured.

Ja üht asja julgen veel soovitada, et olge iseendale rahamuredega ausad. Ei ole vaja jaanalinnu pead liiva alla peita, otsige abi, seni kuni leiate positiivsed lahendused.
Ma ei ütle, et ärge laenake. Elus tuleb ette palju, mis vajab ootamatult väljaminekuid. Kuid, kui on võimalik, hoidke kiirlaenudest kaugele!
On hoopis paremaid võimalusi laenude võtmiseks.   

Armastage oma raha, ükskõik, kui vähe või palju raha siis on või ei ole!

Kommentaare ei ole: