laupäev, oktoober 18, 2014

Enda teha ja valik on palju...

Tänaseks tean, et mitmed asjad sujuvalt plaanipäraselt. Kindlasti soovid ja plaanid ei saa täituda n ö üle öö. Seda ma aga ei taha ega unistadagi. Vahel siiski ei tohi liiga suurelt unistada või absurdselt suurelt!
Loodetavasti saan õigepea video tegemistele nõu või/ja võib - olla rohkemgi. Rohkem ei ütle hetkel. Egas  ma isegi ei tea väga rohkem. Igatahes veendusin taas, et alati blogi (loe: räägi inimestega!) ja asjad hakkavad mingil hetkel taas ootamatul kombel edasi liikuma :) Isegi  siis, kui kahtled...

Kindlasti saab aasta viimased kuud tegusad. Töised.

Kuigi eile helistati SDE-st, et tule homme Tartu koosolekule. Üleüleeile potsatas postkasti kutse tulevikugrupi nõustamisprogrammi teabepäevale, mis toimus täna Tallinnas.
Noo kuulge, isegi siis, kui saaksin joosta igale poole, ei suudaks jõuda kõikjale, kuhu tahaksin minnagi - võib ju olla, et mul on omad plaanidki tehtud juba. Ja teiseks takistuseks on ikkagi isikliku abistaja puudumine vajalikul ajal. VB homme ehk lähekski koosolekule, kuid tõesti homme pole ühtegi isikliku abistajat käepärast. Seega, mulle meeldiks, kui öeldakse ja saadetakse kutseid pisut rohkem ette...
Veel olen mõelnud, et igas tegevuses, mida teen või püüan teha,  peaks olema selle tegevusega tegelev isiklik abistaja mul. Nt kuna olen SDE liige, siis võiks olla ka SDE -ga seotud isiklik abistaja. Päriselt! Siis ei tekki probleemi ega küsimusi, miks soovin poliitikaga ka vahetevahel tegeleda. (Kuigi suurt poliitikat ma siiski ei suuda ega soovi teha, pole minu teema...Vähemasti siiani on  see nii.) Suvel oli näiteks see endastmõistetav, et läksin erakonna üristustel, sest Kristi sai aru.... Arvan, et mul endal tuleb teadlikult silmad lahti hoida, et ehk leida omas piirkonnas isiklik abistaja ja siis ehk hakata mõelda ka kuhugile kandideerimisele.       

Siiski tegemisi palju.
Novembris saab tegelda psühhodraamaga.
Arvatavasti saab olema veel näituse ülespanek lähiajal.
Kodus olles püüan jagada töö ja kodutoimetuste ja puhkeaega. Ka see on omamoodi iseenda teostuse kunst! Pagana kerge on igal hommikul mõelda, et täna ma ei tööta, sest olen ju kodus ja ei pea ju alati tööd tegema... Mina küll tihtilugu mõtlen sedasi. KUID samas tean hästi, kes ei tööta, see šampust ei joo. Isegi mitte ei söö!

Viimasel ajal läheb mõte sageli tööreformile. Ma olen sageli hämmingus ja nõutu... Mul on Töötukassast pisut kahju. Tõsiselt. Olen ise tööandjana suhelnud Tartu Töökassaga mitmel mitmel korral ning teinud seal infotundigi. Mul ei ole olnud Töötukassas mõistmisega probleeme.  Tõsi, on olnud töövõtjate asjaajamisel minu kui tööandja poolseid apsakaid, kuid ka siis jäime mõlemapoolselt rahulikuks ja ajasime asjad korda. Huvitav, kas siis puudega tööandja on samm eespool kui puudega töövõtja? :)
Küll olen näinud töö otsijaid, kes arvatavasti ei leia kunagi endale sobivat tööd. On neidki nähtud,  kes unistavad puudest - siis ei peagi ju  ametlikult tööd tegema, aga raha saab ja sotsiaalseid garantiid...
Mõtlen, peaksin ise ka töö otsijana minema Töötukassasse ja nendega sel viisil suhtlema. Mitte ei tahaks uskuda, et Töötukassa on nagu kurjajuur... kes ei olegi puudega inimestest huvitatud... Samas ei saaks kõike veeretada neile.
Töö tegemise soov peaks ikka esmalt inimese sees olema. Loomulikult peab olema kindlasti hea suhtlemisoskus ja samuti iseenda tundmine.
Muidugi Töötukassa minnes tean jälle, mida mina soovin. Kardan, et just neid soove on Töötukassal raske mulle pakkuda. Seda enam, et tean sedagi, mida ma ei saaks teha ja mida siiski saaks teha... :) Ja siit tuleb mul kohe uus küsimus:
kui mul on väga kindel soov ja eesmärk, mida teha, kas siis ongi vaja minna ilmtingimata Töötukassasse?

 Usun, et jõuluks ostan uue kallikese. Saan rohkem ja paremini ja kiiremini kirjutada. St tööd teha.
Ma olen parimates aastates ja mul pole aega oodata, kuna mingi reform mind aitab kuhugi heaolule :) Ja lõppude lõpuks, elu on muutunud tundmatuseni paremaks - ärgem sedagi unustame. Võib nõuda veel, mida iganes, kuid kas on siin maailmas miskit uut... Pigem rääkida, mida veel paremaks samm - sammult muuta.
Mida mina tõesti soovin, on RAHU :)

Nüüd hakkan pussima järgmise aasta IAT eelarvet...   Ja siis maalima...

2 kommentaari:

Tiia Tiik ütles ...

Lugesin ja sinu positiivsest suhtumisest tekkis naeratus suule. Jõudu tõövedtlusel ja puhkepause, mis ei veniks pikaks. Muidu lähed laisaks kätte. Tervitusi Kakumäelt

tiia ütles ...

:)Töövestluse asjus läheb juba asjaajamine ladusalt, aegki olemas...

Kardan muide ise ka laisaks jäämist :)

Kaagverest vastutervamisi!