teisipäev, jaanuar 06, 2015

Bussiliiklusest

Sellest aastast  sõidab maakonnaliinidel  GoBus  ja hetkel tundub  küll, et uus bussifirma on  tekkitanud  ainult palju segadust ja oluliselt vähendanud  normaalset liikumist.
Näiteks
minul  ja mu isiklikkel abistajatel  tuleb probleem hilisõhtuga, sest  üsna sageli käisid tüdrukud tööl ka õhtuti. Eriti hea oli meil linna pikki päevi teha - abistaja sai kell 23 siiski koju. Nüüd läheb 5 päeval viimane buss linna 17.35, mitte 18.02 nagu aastaid.
Uusi bussiaegu polnud vana - aastal üldse nähtavad.... 2. jaanuaril hommikul jäi tööle hiljaks Johanna, sest bussijaamas oli bussidega segadus.
Eile sõitis Triin  töölt taksoga, sest me ei tulnud sellepealegi,  et bussidel on kellaajad täiesti muutunud.  Kas me viga... Vaatasime vist 1. jaanuaril bussireise ning pea kõik oli sama....
Muidugi takso arve maksin mina...
Hommiku 9 buss,  mis sõitnud küll  mu meelest 25 aastat,  läheb nüüd linna 8.40. Siia peaks jõudma 8.9 ,  kuid kui hilineb, siis kas mina jõuan riidesse (eriti  talvel) ja   bussile, kui abistaja jõuab umbes 8.13...8.15...   Ennemini jäi 40 - 45   minutit, see oli piisav aeg...

Saan aru, et  kõik ei saa olla ühe inimese järgi, kuid hetkel puudutab jaburam  üllatus aasta alguses paljusid...

Homme proovin ise uue bussifirma  ära. Kindlasti ei hakka  ma kasutama ratastooli - bussi, mis peab  ettetellima kaks päeva. Jäägu  see  neile, kes muul viisil ei saa bussile. Ma juba käin edasi - tagasi nii tihti, et peaksin iga päev bussi tellima - ma ei viitsi. See oleks tüütu ka.

Soovin heaolu riiki, kus saab liikuda vabalt igal ajal.

Kui mõelda veel töövõimereformile, siis peaks ka ühistransportki väga hästi toimima.

Ja mõtlen ka oma autole, mis lahendaks  osaliselt probleeme... Kuid....   

Kommentaare ei ole: