pühapäev, august 30, 2015

See vikerkaar Olustverest

Sõitsime mõned tunnid tagasi Olustverest tagasi. Sõitsime jutuhoos kuidagi õigest Tartu  teeotsast mööda, kuid   selle  eest nägime Leie kandis super ilusat ja  enneolematut üle taeva laiali valguvat vikerkaart. Sellist vikerkaart ei olnud mina ega Maarja ja Leho ennem   näinud. Mina   püüdsin vikerkaart jäädvustada mällu - see sobib imeilusti uue  maalile...
Vikerkaar nagu soovis mulle veel üks hetk meelde jätta Olustverest, psühhodraama rahvusvaheliselt konverentsilt  iseendale kogetud ja näpukaid, kuidas viia läbi head, kasuliku  ja  huvitavat ning mida pihta hakata omaenda eluga.
Olustvere  augustis 2013










 


Kaks aastat tagasi Olustvere mõisa kaminaruumi aknalaual istudes mõtlesin soovidele ja unistustele....
Tundsin  koguaeg, et üks soov ja unistus jäi kuidagi poolikuks, kuid ma ei saanud aru mille poolest jäi lõpetamata...
Eile minnes  samasse tuppa sain  järsku  selgesti aru, mida pean lõpetama selles unistuses...
See on  uskumatu.
Ma ei  tea küll, kuidas ja  millal  ja  kas täpselt nii nagu  soovin,  kuid mingil moel läheb  kindlasti   täide...  Siiani on  poolenisti täide  läinud...
Unistusel on jõud.
Mõttel on jõud.
Psühhodraamal on jõud.
 




Eile õhtul  süütasin küünla Muinastulede öö auks. Kõik  konverentsist osavõtjad süütasid. Mõisa ees oleval  kiviäärel oli   pikk küünlade rida. Mu   jaoks  oli  esmakordselt üldse tähistada Muinastulede ööd.
Üle pika aja sain tantsida. Kuigi suurt tantsimistuju mul seekord eriti ei olnudki. Õhtuks kadus.

Mu väike   näitus saali  aknalaual oli   tõepoolest edukas ja minu jaoks õnnelikki. Üle  pika aja vastasin paljudele  küsimustele. Soome daamid vaatasid ja  küsisid väga - väga  põhjalikult. Üks daam isegi teadis hästi Suu ja Jalaga Maalijate Ülemaailmset Ühingut. Mis võib  veel olla kunstnikule õnn,  kui suur huvi tööde vastu!

Tore oli ka Johanna  näha. Kaks aastat tagasi seal me ju kohtusimegi.
Mis ma veel tähele isiklikult ja salaja panin tähele - mitmed inimesed julgesid  mind liikumisel  aidata. Ei olnud seda, et mu isiklik abistaja pidi iga hetk käepärast olema. Leho tegelikult oli iga hetk praktiliselt, kuid  mõni jõudis  mõnel  hetkel ette.  Aitama. See oli  vahva!

Kommentaare ei ole: