neljapäev, september 17, 2015

Massaaž ehk viimane aeg hakata tibiks :)

Otsustasin lõppude lõpuks hakata enda eest hoolitsema. Füüsiliseltki.

Täna käisin massaažis. Johanna juures.
Kui Johanna oli mu isiklik abistaja, siis lihtsalt ei jäänud muu jaoks aega... Rollid olid teistsugused. Ja ega mul ei jäänudki nagu   aega st IAT tunde üle, et minna kuhugile massaažisalongi mõnulema, siis jäigi mõtted mõteteks.
Unelmaks.
Täna siis läks unistus täide. :)
Ma suutsin vist veel Johannat üllatada... Näiteks, ta ei teadnud, kas saan kõhuli olla... Arvasime küll, et mu abistaja, kes on üle aasta olnud minuga nagu teab  mind.  See aga pole nii!  Võin öelda,  et kui vaja,  võin ka pea peal seista! Ainult jalgadel seismine  on küsitav  - või on see hoopis valikuline puue :) (On sügav, raske ja kerge puue, kuid mul olevat valikuline puue, mis mugavus. :) Sedasi  usuvad minu sõbrad viimasel ajal. Ka mina ise!)
Aeg - ajalt magan muide kõhuli.
Massaaži tunniga jäin hästi - hästi rahule! 

Nüüd küsite, miks ei kasuta ma rehabilitatsiooni, mis ette  nähtud... Esiteks, mulle tundub see  nagu   konveieri peal olemine, et peab, muidu jäädki millegiks ilma... Teiseks, paar korda aastas massaaž või ravivõimlemist mulle  kindlasti ei aitaks....  Kolmandaks, mäletan palju  negatiivsust, mis seotud just haiglate ravivõimlemisega... Viimane kord öeldi, et elan veel 10 aastat,  kuna mu kael nõrk.... Siis käisin Maarjamõisas, kasutasin reharaha - esimest ja viimast korda. Mu jalad surid magades pidevalt,  mõtlesin, et ehk saab abi... Aga võta näpust! Tänaseks on 10 aastast juba mitu - mitu aastat  üle läinud - ja ma ikka elan! Ei ole ju tahtmist enam kasutada reharaha... Raha iseenesest ei aita...  Ma ei ütle, et rehabilitatsiooniplaane ega -rahasid ei ole vaja. Vastupidi hoopis.

Täna sain öelda, et olen vist eelmine nädal parema jala ära  venitanud  põranda pesuvee pange tõstmisega. Muigasime - seda ju ei kuule enamuselt, kes tulevad massaaži. Ikka käed on tavaliselt läbi tõstmisega..

Usun, et sel sügisel - talvel saan paika panna massaaži,  ujumis ja võib - olla muu trenni  tunnid, kus tegelengi oma keha hoidmisega. Soovin 25 aasta pärast sama hea  välja näha !!!  Endast lugupidav daam ikka teeb igasuguseid trenne ja käib kõikides salongides!  :D Olemata, kas tal on erivajadusi või mitte...

Johanna tehtud massaaži   soovitan kõikidele!

Kommentaare ei ole: