pühapäev, jaanuar 31, 2016

7 paid iseendale ehk tuli ahvi aasta

Käisin Tartu Rahvaülikoolis Hiina  uusaastat tähistamast. Janno ja Sireti Seedri juhendamisel.
8. veebruaril algab niisiis tuli ahvi aasta.  Muide, Hiinas ei algagi uusaasta  minuti  pealt, vaid pidused kestavad paar  nädalad ja oluline minna  koju, olla lähedastega. Hiina kalendri järgi algab 4713 aasta, nad kasutavad samuti meie kalendrit.
On ohtu. On võimalusi. Muutmisi.
Tegelikult, milline tuli ahv saab olema,  on igalühel endal võimalus uurida ja ka teha.
Mina sain taaskord kinnitust sellele, et kõik algab iseendast. Sellest, kuidas suhtume iseendasse. Mida ja keda soovime  oma ellu. Kuidas toimetame. Kõik, mida mõtleme ja ka särame välja  kandub kuidagi kallide inimesteni.   
Seda küll täna ei öeldud täpselt nii, kuid mina usun, et töö  iseendaga on kõige raskem kunsti töö. Vahel väga valus.
Ohud ja riskid on ju uued võimalused.
Julgus olla ise. 

Mul üks hetk tekkis keset üritust kelmikas mõte: võtaks paljajalu (seekord oleks olnud lihtne saapad ja sokid jalast võta) ja kasutada varbaid sõrmede asemel, et  saada energiaid. Siis mõtlesin saalis olevale rahvale, et nii mõnigi võib oma tähelepanu mulle suunata, mitte endale... Võib - olla poleks see  nii olnud.

Aga kristallkivikesi näiteks veeretan  varvaste  vahel, kui tunnen selleks vajadust.

Kindlasti saan  käega endale pai teha.  Ka   seda tuleb iseendale lubada.

Tänane laupäev oli mõtlema panev ja vahva. Usutavasti ka kuhugile edasiviiv... Kuigi oma soovidega  ja halbade asjade mahajätmisega tegelen mina ammu. Täna sain taas veendumuse, et olen õigel teel.
Tuli ahvi aasta aitab sel teel liikumisel kaasa. Loodetavasti. Kui oskan võimalusi ja muutusi kasutada targalt. Jäädes iseendaks.

Kommentaare ei ole: