esmaspäev, jaanuar 18, 2016

Universumist lumeni

Kui sa midagi soovid, siis tuleb sellest ikka Universumile teada anda - see on üks tänase päeva, ja ma arvan, et terve selle aasta peamisi mõtteid ja soove. Püüan mitte ainult omas mõttes soovida ja unistada ja küüsi närida, et kuidas mu unistused ikka peaks täide minema, vaid järjekorras ja järjepidevalt neid jagada. Küll siis hakkavad ka asjad liikuma, kui olla julge ja jääda iseendaks ning uusi väljakutseid vastu võtta.

Aitäh, Kaupo, nende mõtete eest - mida ma ju isegi teadsin, aga vahel on lihtsalt vaja oma mõtetele kinnitust saada. Et ma ei olegi nii rumal, nagu vahel kipun arvama.

Tänane küsimuste küsimus on see - kuidas kõndida ratastooliga linnatänavatel, mis on lund täis ? Kõndisin täna umbes 5 kilomeetrit -  ühest linna otsast teise. Jah, üle pika aja olin tõesti jala, isiklik abistaja Kaari oli mu selja taga ja nägi jälle tõsiselt vaeva. See oligi selle talve esimene suht autovaba päev. Ühelt poolt meeldis mulle, et sain ka õueõhku hingata ja tänava peal olla ning avastada nt Tähe tänava, kus on nii palju uusi kohvikuid, naeratada vastutulijatele, mida autos istudes autoaknast kindlasti ei saa teha. Teisalt on talvest talve üks ja seesama küsimus - miks ikkagi ei saa linna kõnniteid lumest puhtaks lükata ? Ärge tulge mulle ütlema, et ratastooliga ei peagi talvel õues ringi liikuma. Saab ju ka autoga uksest ukseni, aga see ei ole ikkagi SEE lahendus. Mõtlesime Kaariga, et jääme keset teed streikima, ehk hakkab siis linnavalitsus millegi üle järele mõtlema. Või haagime ennast mõne lumekoristusmasina taha ja laseme ennast vedada sinna kuhu vaja. See viimane oleks ehk linnavalitsusele rohkem mõjunud :P Hea asi on see, et Kaarile meeldib väga jala käia - mulle ka, muidex :) Kaari pabistas, et mina ei pea ratastooli põrumisele vastu, ja mina pabistasin, et Kaari teeb endale liiga. Loodan, et mõlemal jäid kõik kopsud-maksad oma kohale. Talv on ilus ja kena asi küll, aga iga aasta tuleb ta väga ootamatult :P Millal tuleb talv piisavalt "teadlikult", et jõutaks ennast lume tulekuks valmistada ? Eriti linnas, aga maakohtades muidugi ka.

Mul on tunne, et valmistun järgmiseks talveks ette nii, et ostan endale soome kelgu. Aga linnatänaval ei aitaks vist eriti see ka :P

Kommentaare ei ole: