neljapäev, märts 10, 2016

2 ratastooli võin kasutada soodusrendiga aasta lõpuni ja siis...

.... 2017 aastast ostan/hangin isiklikud ratastoolid. Ma ei viitsiks iga aasta nüüd soodusrenti taotleda ja kõndima mina ka kindlasti ei hakka. :)
Täna sain siis Sotsiaalkindlustusametilt otsuse "Abivahendi eest tasu maksmise kohustuse ülevõtmine" (29.02.2016). Päris hea sõnastus otsuse pealkirjas. Kuid, kui mul  oleks omad ratastoolid, siis ei peaks keegi sh riik ei peaks kohustusi ülevõtma. Minu meelest see olekski Töövõimereformi üks eesmärk,  kuid.... Kindlasti on olnud aastaid oma isiklikud ratastoolid mu suur unistus! 
Otsuses riivab silma sõna "aktiivsusgrupp" - mis teevad need puudega inimesed, kes tõesti ei suuda olla oma loomuseltki nii aktiivsed nagu mina, aga kes vajavad rohkem abivahendeid ettenähtust... Nad on ju oma moodi aktiivsed!
Kuidas mõõta ikkagi aktiivsust?!

Hea küll, absurd kuubis on  lahenenud. Kuid, milleks oli vaja lisa närvipinget ja ajakulu... Selleta oleksin suutnud ehk maalida juba hea maali või kirjutada raamatusse juurde või mis iganes, et panustada ühiskonda, mitte võitleta absurdsete tuuleveskidega.

Muide, alles see nädal ütles Sillu, et Egiptuses saaks osta, kui hinda tingita veel, kahe dollari eest...  Peaks ehk uurima sissetoomise/üle piiri toomise võimalusi :)

Kommentaare ei ole: