pühapäev, veebruar 05, 2017

Tagasi kooli!

Sellel nädalal esmaspäeval käisin veel Tagasi kooli koolitusel. Selleski soovi(si)n paari sõnaga blogida. Vahva ja hea koolitus oli. Sai häid nippe, kuidas anda edukaid ja toredaid külalistunde.  Ega tunniks ettevalmistusest ei ole midagi eriliselt uut, mida poleks varem ma esinemistel läbi mõelnud. On ju näiteks näituste korraldamine koolides sama asi...
Ka kunstnikuna olen olnud koolides külaline. Külalisesineja.
Külalisõpetaja on samuti mitte keegi muu kui külalisesineja. Ta peab esinemistel esimestel minutidel kontakti saavutama.
Uusi nippe selleks kasutada on alati põnev, tore ja hea. Väike väljakutse mulle endalegi.
Koolitajad Gerli ja Mari - Liis olid hästi asjalikud ja toredad.

Kusjuures sain kooli juba väljapool Tagasi kooli tunde. Omaenda Sillaotsa kooli, mille olen ammuilma lõpetanud. Sinna minekust olen aastaid mõelnud... Nüüd mitu juhus koos... :) Koolitaja Mari - Liis on Sillaotsa kooli ühiskonna õpetaja ning ta mäletab mind Ahja Raamatukogu näituse ajast, kui tõi minuga kohtuma 6 klassi Ahja koolist.
Huvitav juhus, kas pole!
Nüüd ei ole kahtlustki omaenda armsasse kooli tagasi minna. Kindlasti lähen. Soovin minna. Juba tänulikusest oma õpetajate ees, keda  paljusid arvatavasti enam ei olegi siin maailmas...

Karjäärikuul Tartu ja Tartumaa koolidesse pole veel mind palutud. Ma loodan väga, et vähemasti ühte tundi mind siiski kutsutakse.
Külalisõpetajaks soovijaid on päris palju. Ei teagi, kas kõikidele jätkubki külalistunde...

Koolitus toimus AHHAA-s. Teate, sattusin sinna tõesti esimest korda. Ja kohe jäi silma üks apsakas. Kaldteelt sisenev ja väljuv uks on raskesti avanev. Tõmmatav ja lükkatav. Seevastu peauks treppide poole on ise avanev - sulguv. Võiks olla hoopis vastupidi. Ratastoolides inimestele ja lapsevakridega vanematele on praegu kaldtee kasutamine raskendatud.

PS. Tagasiside/vastukaja mu esinemistele ja näitustele on olnud alati väga positiivne, On ju alati väga - väga hea lugeda näiteks oma külalisraamatust: "Te inspireerite mind" .  Viimaseid vastukajasid lugesin ja loen  Muhu lastelt. Tõesti võin siiralt öelda - need annavad mulle palju energiat ja jaksu juurde.
Teen õigeid asju. :)

Kommentaare ei ole: