kolmapäev, oktoober 03, 2018

Ma kohe oskan...

... kui tundub, et midagi ei ole teha, siis teen sedasi, et on kohe palju teha. 😊 Kohe nii palju, et tundub, et magamise aega ei jäägi. Kuid see olen mina. Ja mulle meeldib mu tegemised ja töö. Muidu mina selline hullumeelne ei oleks.                    

Oktoober on ülitihe.

Täna panime paika Kellyga veel Värska näituse kuupäeva - 15. oktoober. Täpsem inf lähipäevil. Aga see näitus on olnud plaanis juba varakevadest, siis oli märkmikus oktoobri päevad täiesti tühjad.

11. oktoober Avatud Lava. Toimumiskoht siin Kaagvere külaselts. Inf sai ka Kastre valla kodulehele
https://www.kastre.ee/kalender?p_p_id=8&_8_struts_action=/calendar/view_event&_8_eventId=21193303&redirect=http://www.kastre.ee/
 
Põhja- ja Baltimaade professionaalsete psühhodramaatikute ühendus Nordic Board korraldab traditsioonilise Avatud Lava 2018.
Avatud Lava kujutab endast psühhodraamat ja J. L. Moreno filosoofial põhinevaid tegevuslikke arendusmeetodeid tutvustavat õhtut. Psühhodraama põhieesmärgiks on suurendada inimeste spontaansust (võimet toime tulla uudsete olukordadega ja leida uudseid kohaseid reageerimisviise harjumuspärastes oludes). See aitab elada mitmekülgsemat ja õnnelikumat elu. Avatud laval on võimalik uurida oma unistusi, soove, fantaasiaid, muresid ja leida uut energiat nendega tegelemiseks.
2018.a. Avatud Lava põhiteemaks on muutumine ja teisenemine.

HÄIRIVALT ÕNNELIK

Kui 51 aastat tagasi sündis siia ilma üks raske puudega laps, soovitasid arstid vanematel ta ära anda, kuna “ta hakkab ühiskonda häirima”. Ühiskond on paljuski veel täna samal seisukohal. Kuna me mõlemad oleme isiklikult sellega kokku puutunud, siis tahame oma tegevusega pakkuda võimalust aidata ümber korraldada arusaamasid ja hoiakuid. Nii ka jätkuvalt sel aastal Avatud Lava üritusel.
Oma töötoas saab koos meiega uurida selliseid küsimusi, nagu: Mida on vaja, et õnnelik olla ? Kas erivajadus on selleks absoluutne takistus – või on õnnelik/õnnetu olemine hoopis ise erivajadus ? Kas on julgust või on kellegi luba vaja, et õnnelik olla ?
Ootame kõiki huvilisi!

Toimumiskoht: Kaagvere külaselts, Kaagvere küla, Kaagvere keskus 8 – 12, Kastre vald, Tartumaa

Aeg: 11.10.2018 kell 18.00 – 21.00

Läbiviijad: Maarja Kaplinski GL (rahvusvaheline tase Group Leader of Pcychodrama Group) ja Tiia Järvpõld assistent (rahvusvaheline tase Assistant of Psychodrama Group)

9. oktoobril Tallinnas näituse "Julgus elada" avamisel. 
 Kindlasti soovin vähemasti ühel Talk - show osaleda, tõenäoliselt 18 oktoobril, kui eestvedaja Roald. Sest soovin  kindlasti kaasa rääkida, kuidas mõjutab elu julgus ja lihtsalt elamine. Ausalt öeldes, mul on tekkinud väike segadus, kes seda näitust korraldab ja kes on sihtgrupp, kuigi kunstil ei saagi olla erilist sihtgrupi. Minu meelest. Kunstiga saab kõneleda ühiskonna puudutavates teemades ning sihtgrupp on KÕIK inimesed. Aga... kui aruteliud on  puudega lastevanematele , siis andke andeks, mis julgustust anname erivajadustega lastele ja noortele ning üldse kogu ühiskonnale. Igale inimestele. Kui mina kuulsin sellest näitusest, siis oli eesmärk hoopis teine. Ja ma ei saanud saada valesti aru. Ma olen kuidagi väga kurb. Ausalt ka. Mina soovin rõhutada siiski erivajadustega naiste rõõme ja muresid, mis on  nii tavalised. Ja kindlasti ma EI ole enam laps, kelle probleeme peaksid jätkuvalt arutama vanemad. AGA kuna olen olńud puudega laps ning olen erivajadustega ema ja naine, siis usun, et mul on  jagada palju kogemusi ja mõtteid. See on olnud küll üks mu soovunistus, kuid kas see näitus on see päris õige koht selle unistuse teoks tegemiseks - natu kahtlen...  Kahtlen muide julgelt. 
Sellepärastki lähen kohale, et oma silmaga näha, mis nendes aruteludes tegelikult sünnib. Hea meelega lähen kohale 24. oktoobrilgi, kui leian võimaluse. 

Minul on ainult üks murre - kas mul selliseks tempoks jätkub isiklikke abistajaid. 

Kristi nr 1 kutsus mind ka veel külla Rakvere lähedasele... Loomulikult lähen,

Siis pean jõudma maalida. Idee olemas uue maali tarvis. 
Kirjutama raamatut. 
Veel kõik korras hoidma jne

Ma kohe oskan nii teha, et millegile muule ei jäägi aega 😋
Vahetevahel.
Mitte alati..

Kommentaare ei ole: