reede, mai 10, 2019

Tulge seminarile kolmapäeval, 15. mail

Tutvustav seminar "Õnn on olla õnnelik"
 toimub 15. mail kell 15.00 
Tartu Rahvaülikoolis, Pepleri 4 , Tartus

Psühhodraamatikud ja inspireerijad Maarja Kaplinski ja Tiia Järvpõld ning joogaterapeut Manu Kollom

soovivad linnulennult rääkida
- kes oleme ja edaspidisest plaanidest,
- miks ja kuidas ja millal kõndida õnne poole
- igaüks meist võib igal ajal suurelt unistada
- takistused õpetavad takistusi ületama nii füüsiliselt kui ka hingeliselt
- tunnete värvid ja muusika
- joogateraapia sinu igapäevaelus

Ootame kõiki huvilisi, kes soovivad silmaringi laiendada ja iseenda sisse vaadata.
Ootame rõõmsasti Sinuga kohtumist.

Lisaküsimuste korral ja oma tulekust teatada kontaktidel tmloovus@gmail.com või 58403774 Maarja.
Tulla võib ka ette teadamata, kui otsus tulemiseks sünnib viimasel hetkel.


Manu Kollom - Kolmapäeval on mul suur rõõm kahe tegusa naise Maarja Kaplinski ja Tiia Järvpõlluga alustada seminariga "Õnn on olla õnnelik". Neil on erivajadustega isikutena hoopis teistsugune elukogemus kui minul ja samas tulevikusuund, elusoovid on meil täiesti tavaliste inimhingedena ikkagi sarnased.
Elu elamise kunsti poole pealt jagan joogateraapia vaatevinklist iseenda jälgimise, muutuste märkamise ja isiklikku keskmesse tagasipöördumise võimalusi.
Räägin, kuidas ennast igapäevaselt toetada lihtsate joogatehnikatega ja mõtteviisidega. Igal harjutusel on kindel tervendav mõju erinevatele kehaosadele, siseorganitele ja meelele. Katsetame erinevaid keskendumise, jõudu juurdeandvaid ja mõttevoo rahustamise tehnikaid. Uurime oma hingamisharjumusi ja arutame, millist infot see meile annab.
Ma tegelen Ashtanga jooga filosoofia, ashtanga vinyasa jooga meetodi (Patthabi Jois’ilt) ja joogateraapiaga (Sri T. Krishnamacharya’lt ning Sri Yogendraji’lt). Neid meetodeid, õpetusi olen õppinud ja kogenud peamiselt Indias oma õpetaja Lino Miele juures ja maailma vanimas joogainstituudis The Yoga Institute (Mumbai) (joogateraapia ja -filosoofia kursusel) – see kõik kokku on üks võimalik elule lähenemise viise. Jooga pakub mitmeid lahendusi ja võimalusi oma keha ja meelega sõbrunemiseks. Ashtanga vinyasa joogale peaks ideaalis lähenema teraapiliselt, kuid olenedes elusituatsioonist, ei pruugi see meetod kõigile parimaks teraapiaks olla. Lihtsustatud joogateraapia tehnikad on kättesaadavad kõigile ja sobivad eelkõige neile, kellel on mõni vigastus või terviseprobleem. Ashtanga jooga filosoofia (ashtanga vinyasa ja joogateraapia alus) võib olla abistav meedium oma elu hetkeseisundi mõistmiseks.

Tiia Järvpõld - Kuigi mina olen oma puudest üle kasvanud, tundub mulle, et
ühiskond on paljuski veel täna samadel seisukohtadel, nagu 20-30 aastat tagasi – nii näiteks tekitab võõristust, et erivajadustega inimesed soovivad ja suudavad elada täisväärtuslikku elu, teha karjääri, mõtlemata igal sammul “kas see on ikka mulle jõukohane”. Kuna me Maarja Kapklinskiga mõlemad oleme isiklikult sellega kokku puutunud, siis tahame oma tegevusega pakkuda võimalust aidata ümber korraldada arusaamasid ja hoiakuid. Meie moto on “Ligipääs elule” - arvame, et füüsiline ligipääsetavus on kahtlemata oluline, kuid sellest jääb väheks, kui pole vaimset ja hingelist “ligipääsu” iseendale, kontakti iseendaga ja avatust elule kogu tema mitmekülgsuses
Kindlasti peangi mina kui erivajadustega naisena kohanema tava maailmaga - ei saa nõuda, et maailm kohaneb ainult minu vajaduste järgi. Kolmapäevane seminar koos joogaterapeut Manu Kollomiga on avastus taas mullegi, kas ja kui palju me inimestena üksteistest erineme või oleme kõik vaid erilised inimesed. On vaja elamise ja olemise julgust.

Olen kunstnik, kirjanik ja koolitaja. Viimasel ajal öeldakse mulle, et olen inspireerijagi. Psühhodraamaga olen tegelnud 10 aastat, saanud psühhodraama assistendi (Assistant of Psychodrama) tunnistuse. Veel olen õppinud Tartu Ülikoolis psühholoogiat ja eripedagoogikat, õpingud jäid napilt lõpetamata. Kuulun Suu ja Jalaga Maalijate Ülemaailmsesse Ühingusse, praeguseks on toimunud kokku 55 personaal- ja ühisnäitust. Olen kirjutanud raamatu “Ärge lööge mind enam” ja teinud kaastööd veel mitmele raamatule. Juulis ilmub minu teine raamat "Kohvi, palun jalaga - Õnn on olla õnnelik".


Maarja Kaplinski -  Olen tegelnud tõlkimise, muusika ja psühhodrasmaga. Seminaril soovin jagada mõtteid ja.kogemusi elust ja muusikast, teeme ka mõne teemasse sobiva harjutuse.


Kommentaare ei ole: