reede, veebruar 14, 2020

Hingan!!!

Ma hingan.
Hingan nüüd veidi kergemini.
Hingamiseks ei ole vaja veel kellegi luba. Õnneks.

Õhtu eel sain teada, et Kastre  Vallavolikogu sotsiaal ja tervishoiukomisjoni koosolekul 12. veebruaril sotsiaalkomisjoni ja potensiaalse kliendi ettepanekutest muudeti IAT osutamise  määruse eelnõud ja otsustati saada volikokku 18. veebruaril.
Mul on tõesti hea meel, et peaaegu kõik minu ettepanekud ja parandused viidi  ilusti sisse. Vahepeal oli mul küll tunne, et heast ja asjalikkust teenusest tahetakse teha hoopis uus tundmatu teenus, mis hakkab täisväärtuslikku elu poole püüdlemist olulist piirama. Ma istusin ühel viimasel ööl, kui sain veel ettepanékuid eelnõusse kirjutada, kella 3.30-ni üleval , arvuti taga ning tegin teksti värviliseks. Lootsin.  Kuid olin päris lootusetu ja kahtlesin hästi natuke enda pädevusest ja kuulda võtmisest ... Ausalt ka.  Tundsin end kuumas supis väikese pipraterana...  Aga ma ei  kaotanud minutikski end... Nüüd olen rahul määruse eelnõuga. Isikliku abistaja teenus jääb heaks ja asjalikkuks teenuseks, mis võimaldab erivajadustega inimestele luua oma iseseisev täisväärtuslik elu. See tegemine jääb siiski eelkõige kliendile.

Ideaalset  määrust, mis kõikidele meelejärgi oleks , ei saagi iial teha.
Esimene kord sain kaasarääkida  määruse eelnõu tegemises. Päriselt. Suhteliselt hea ja veidi uhke tunne. On olnud väikeselt suur väljakutse. Samas põnev töö ka.
Aitäh kõikidele , kes usaldasid ja toetasid, julgustasid mind! Juba blogi lugemisel...

Aga IAT-ga töö jätkub.  Tööd palju palju. 
Praegu phavatas pähe, et teenuse kliendi - vajaja - saaja sõna terminiga on ka tekkinud segadust. Kes siis ikkagi olen mina... Päris alguses sai määratletud kliendiks... Nüüd on kuskilt tulnud ka vajaja ja saaja... Huvitav, kas ei ole. Mäletan, et Võrus ütles mentor "vajaja", mitte abivajaja... Mulle meeldis , et kadus see abi... kuid minu meelest enne kirjutati kuskil abivajaja... Kuhu on jäänud klient?  Päris kosutav ja naljakas oli vallavolikogu protokollis "potensiaalne klient" ... Mina jääksin IAT kliendi juurde.  Eelnõusse sai aga IAT vajaja ...

Pagan, jälle segadused... 
 Need üldse ei meeldi mulle... 
Terminide segadused on vist küll üle Eesti...     

Praegu olen iseendale tige, miks ma terminidele ei mõelnud pingsalt.  Kuklas olid küll...

Varsti hakkan minagi IAT spetsialistina  töö eest raha taotlema. Jumala eest.


 Eile vaatasin  filmi "Hinga" Robin Cavendishist. Kohutavalt hea film  sädeinimesest. tema elujulgutusest on võitnud ehk miljoneid inimesi...  Robin elas tõesti oma elu aidates teisi... Ja mõtlesin ka omaksehooldusele - vahel on armastus,   mis muudab maailma. 
Ma naersin.
Nutsin.
Usun, et vahet ei ole, kuidas hingata, tähtis on see, kui tõeliselt hingata ja elada. 
Kui palju suudetakse ja julgedakse piire ületada, sest maailmas piire polegi, on vaid ettekujutus neist.💗

Kommentaare ei ole: