neljapäev, juuli 02, 2020

Raamatu "A coffee by foot, please..." esitlus Kuldvõtmekese päeval


Raamatu "A coffee by foot, please..." esitlus Kuldvõtmekese päeval
11. juulil kell 15.00
Kastre valla Sotsiaalteenuste Keskuses Pokal

Eelmisel aastal 13. juulil Kuldvõtmekese päeval esitlesin oma teist raamatut "Kohvi jalaga, palun..." ning lubasin siis, et varsti saab raamatut lugeda ka inglise keeles. Nüüd aasta hiljem on minu soov täitunud. Raamat ongi tõlgitud inglise keelde ning näeb ilmavalgust, et levida laia maailma lugejateni.

Mul on saanud traditsiooniks korraldada Kuldvõtmekesepäeva, mis on pühendatud isikliku abistaja teenusele, juulis. See aasta saab taaskord ühendada pidulikumaks õhtupoolikuks minule kaks olulist asja - isikliku abistaja teenust ja loomingut. Minu jaoks ongi see väärtuslik ja õnnerohke elu vaatamata sellele, et edasi rühkimiseks kasutan ratastooli ja endastmõistetavalt isikliku abistaja käsi ja jalgu. Isiklikke abistajateta ei oleks kindlasti mul, millest kirjutada või maalida... ega palju muudki, mis rahuloluks iseendaga vajalik ning ma ei saaks kinkida teiste inimeste silmadesse rõõmu.
Mul on hea meel, et meie vald alustas Euroopa Sotsiaalfondi toel rahastamist sellel aastal isikliku abistaja teenust. Mul isiklikult on küll 21 aastat olnud Kuldvõtmekest ehk IAT-d. Saan olla veendunud, et üksnes raha ei pane veel teenust edukalt toimima, kuigi isikliku abistaja töötasu on väga tähtis. Tähtsam on aga füüsiliste erivajadustega inimeste enda elu särts teha oma elust nauditav kunstiteos. Ja selline värviline kunstiteos, mis oleks jätkusuutlik pikki aastaid... kogu elu. Ja tähtsam on super klapp ehk partnerlus ehk koostöö isikliku abistajaga või õigemini vastupidi - ükskõik kumba pidi, aga teenuse klient ehk vajaja ja isikliku abistaja peavad olema "ühisel lainel". Erivajadustega inimene peab olema oma elu suunaja ning samas oskuslik tööandja.
Kõike seda on võimalik näha ka Kuldvõtmekesepäeva õhtupoolikul raamatu esitlusel läbi nalja ja naeru, asjalikke juttude. Minu üheks salasooviks on julgustada teisigi erivajadustega inimesi julgelt iseolema isikliku abistaja abiga.
Saab osta nii eesti kui inglise keeles raamatut. Autogrammiga, kui soov
On mininäitus
On muusikat ja laulu. Laulma on lubanud tulla Maarja Kaplinski, Andres Vago jt.
On üllatusi ja spontaansus
Torti ja kooki kohviga saab ka
Lastele mängumaanurk
Päikeselise ilma korral saame trallida ja rallida õues. Hoida pikki vahetki ilusti ja kenasti.

Ootame Poka Sotsiaateenuste Keskuse juhataja Delia Bergmanniga kõiki huvilisi mõneks tunniks mõnusasti suve õhtupoolikuks veetma.
Inimestele ratastoolis on ligipääs.
Tasuta.

Oma tulekust võib ette öelda mulle (tmloovus@gmail.com, 5529317) või Deliale (delia.bergmann@kastre.ee)... Või lihtsalt juhuslikult leida end meie keskelt.

Korraldaja Tiia Järvpõld,
MTÜ TM Loovus

Kommentaare ei ole: