reede, september 07, 2007

3000 raha eest päevas võib juua

Katusel on uued mehed. Vanemad, kui need, kes vana katuse lammutasid ja kes tegid hoolega tööd. Seda enam, et nüüd on katusepanijate kampas on remondimees, kes keeras mulle kööginurgas omal ajal suure käkki. Ma pole kunagi varem ega hiljem näinud niiii INETUT tööd, kui oli minu köögis tehtud. Justnimelt INETUT tööd, mitte lohakat tööd. Muidugi ka see töö lohakas töö, kuid lohakust on ka mitut sorti. Seinaplaadid pani seina 5...7 sm kaugusega üksteisest ning siis lükati külmkapp ette, et mina ei näeks nurka, kus olid kõverad read... Kui ma siis nägin, lükkasime Pillega külmiku kaugele - arvatavasti ei ole ma mitte kunagi nii kõvasti karjunud, kui siis Aare peale.
Mul häälepaelad valutasid mitu päeva pärast karjumist.
Täna hommikul jäi minusse VASTIK tunne. Kuna katusepanijate tõstuk streigis, siis tulid 2 meest papaga suitsu tegema. Oki, mõtlesin, et suitsupaus vaid. Eksisin. Jõudsin veel küsida: "Kas pärast tööd saab kardinapuu üles... " (Uus kardinapuu vedeleb tagtatoas poolteist kuud. Mul ei ole lihtsalt töömehi, nende leidmisega on raskusi...) Oldi nõus. Arutati pakend lahti ja ... oligi kogu lugulaul. Mehed lihtsalt läksid minema. EI, MITTE TÖÖLE - mida mina ootasin. Vaid KOJU vist. Igatahes JOOMA küll, sest neil olid pead haiged eilsest peost. Vahepeal helistas meestele ülemus, kuidas töö läheb... Valetasid kah veel, samas olid vihased, sest keegi oli kaevanud, et tööd ei tehta...
Õudukas!
Ma pole enam absoluutselt harjunud sellise töösse suhtumisega.
Kogunisti papa käskis vahepeal meestel tööle tagasi minna.
Hea küll, ma tõesti ei kaeba, kuid mind hämmastab firma, kes võtab kahtlasi isikuid tööle ja peab neid tööl. Katuse panek on ohtlik töö ju.
Lõppude lõpuks, mina küll soo0vin kodumajale korralikku katust. Kuid, kui mõelda oma kööginurgale, siis on see väga küsitav...
Ja ma enam EI taha, et nad paneksid kardinapuu üles. Olgugi, et täna minu "lemmik" remondimees ei jõudnudki tööle ning papaga jutustasid mulle võõrad remondimehed... Kardinapuu võib oodata minu pärast kas või poolteist aastat - kui ilmub kuskil hoolikas üles panija.

Kommentaare ei ole: