laupäev, detsember 22, 2007

See peab olema siis... pühadetunne...

Ma ei soovinud selliseid jõule :)

Papaga on väga hullusti :( Ta on jäänud väga - väga kehvaks. Püüdsin küll iseend petta, et mul on mõnus jõulu eelne meeleolu. Pettus jääb pettuseks. Olin paar päeva linnas - ei tahtnudki kodus olla. Samas soovisin nii - nii väga kodus olla, mis armsasti jõuluehtes. Oma kodus.
Aga ma ei soovinud näha, kuidas papa end hävitab.
Täna jõudis mulle lõpuks kohale, et pean sellega leppima, sest see on paratamatus. Tagasipöördumatu.
Eriti see nädal ei ole papa suutnud mitte midagi teha. Isegi kaks hoolt, mille eest kandis ta siiski hoolt - söögitegemine ja lillede kaitsmine, on tal unustuses. Kardan, et ta pole ise ka eriti söönud juba mõned nädalad. (Mina olen :) ) Papa suudab vaevu kõndida köögiakna - voodi - wc vahet. Veel suudab suitsetada ja õlut juua ning sekka joob kohvi ja sööb mingit valuravimit.
Eks ole hea kompott!
Tegelikult kohutav :( :( :(
Ja papa kamandab nüüd minu isiklikke abistajaid. Lihtsalt nii ongi. Ei, mina teeks tegemata tööd ära - ma ju näen tegemata töid, kuid tuppa astudes tahaksin vähemasti õueriided ära võtta ning siis järgemööda tegema hakata. See kõik on harjumatu, et toodud kapsade - kaalide kotid on mööda esikut laiali, sealiha vedeleb kuskil niisama külmikus, mitte külmkambris... Selle kõike eest lubasin hoolitseda papal, sest köök ja söök olid ainsad hooled papal.
Ma ei toppinud nina nähtavalt kööki. Salamisi küll, et papa ei paneks tähele. Umbes nagu väikesel lapsel järelvalve :) Süüa tegema me kahekesi pole kunagi kahjuks mahtunud... Kuigi vahetevahel olen nii tahtnud ise süüa teha ja ka kahekesi koos...
Nüüd olen tõsiselt jahmatanud.
Aimasin seda hetke ette. Kuid mitte selliselt... Vaid kuidagi teisiti... Alkoholita... Tean, et nii ei saa öelda, aga ajahetk on kurvalt raske.
Otsin täna papale jõulukinkigi. Seppälas pluuse. Ta räägib juba mitmendat kuud teistele, et tooge pluuse kaltsupoest, üks ja ainus, viimane pluuse elus. Minult ei olnud palunud... Mõtlesin, et kingin... Korraks oli papal säde silmis. Aga...
Ma ei ole kindel, et papa kõigest aru saabki...

Pluuse müüja oli armas. Nägi vist mu näost, et kingituseks läheb pluus - tegi ilusa paki.

Ratastoolikumm täiesti tühi. Rattakummid oskavad ikka aega valida tühjaks minna. Homme sõidan Kuussallu. Õnneks buss tuleb hommikul ukse ette - ehk saan tühja kummiga hakkama. Aga 3 pika päeva kodus jõuluajal tühja ratakummiga - oo õudus.


Huvitav küll, mis nüüd järgmine pauk on ?

Aasta on olnud hästi hea, ja nüüd mis lahti on...

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

oh heldeke... minu siiras kaastunne sulle ja pühadesoovid samuti. kas sellest aga mingit abi on...

Tiia ütles ...

:) Nii hea tunne on, et minule mõtlevad paljud kauged head inimesed - see aitabki mind jalul püsida...

Sullegi häid jõule!

kukupai ütles ...

Tunnen kaasa. Püüa vastu pidada ja pühasid nautida vähemalt iseendas. Hea, et saad olla ka koos nende inimestega, kellega end hästi tunned. Ja küllap leidub keegi, kes selle rattakummigi täis pumpab.

Tiia ütles ...

Kardan, et pump ei aita - proovisime juba Erikaga. Muidugi võis olla ka pumba viga... ITAKi taas. Pärast jõule. Või vähemasti bensiinijaama.

Mul on 2 võimalust: alla anda või vastu pidada - kolmandat korda ei ole. Seega, pean vastu - hullemat olnud ja hullem võib veel ju tulla :)

Kindlasti on hetki, mida naudin iseendas :)

Anonüümne ütles ...

Ma olen viimastel päevadel kuulnud palju sellest, kuidas inimesed nukrutsevad selle pärast, et mees ei tee neile jõulukinki, sest neil pole piisavalt raha. Või siis nutetakse sellepärast, et kuna raha pole peab jõulude ajal igapäevast toitu sööma. Ma pole seda mõistnud ja osanud kaasa tunda. Neil inimestel on kodu ja kallid inimesed nende ümber.

Sinu mure on teistsugune. Kuid ma millegipärast arvan, et sa oskad sellegi raskuse kuidagi ületada ja endale ilusad pühad saada. Mõned asjad siin elus on paratamatud. Sa oled väärt vaid kõige paremat.

Tahaksin väga tulla sulle appi jõulurooga tegema ja kapsa- kaali kotte ära paigutama.
Kardan ainult, et ma ei jõuaks seda kõike teha nende paari tunniga mis busside sõidugraafik mulle annaks. Ja tegelt peaks söögitegemise ette võtma hoopis mu kaasa. Sest tema tehtud toidud on hulka paremad kui minu omad.

Soovin Sulle kauneid pühi!
Ehk leidub sinu jaoks mõni väike päkapikk ja jõuluhaldjas, kes sulle appi tuleb.

Tiia ütles ...

Nii armas :)

Küll saan hakkama ! Olge head, unustage jõuluajal teiste ja omad mured :)

Kaalikotid kapis...

Köök - oma viga, et puudub veel madal pliit... Küllap mõtlen hommikul välja, mida süüa teen endale...

Üks päkapiklu kink on laua all :) Erika kohtas veel üht päkapiku ja andis õhtul kingituse... Panin laua alla - homme õhtul teen lahti :)