laupäev, detsember 29, 2007

Midagi siin ei klapi

Nüüd tean papa kaudu, et alt naine läks lihtsalt hulluks... Mind rabab see, et on jäetud nagu seletusega rahule. JA SIISKI minul tekkisid kohe kümneid küsimused, milledele ma arvatavasti ei saa kunagi vastuseid...
Inimene ei lähe üle öö lihtsalt hulluks... Hull on tavapäraselt lihtsalt väga laia mõistega, seda esiteks. See selleks. Psüühika häireteks peavad olema eelnevad põhjused.
Kui mörgel käis 3 ... 4 ööpäeva vahelduva eduga ning alt ei kostnud minuni vaid naise hääl, siis mis ikkagi tegelikult all korteris toimus??? Ja mida siis mees ootas nii kaua... et naisele arstiabi ei kutsunud kohe...
Issand jumal, tahaksin niiii väga uskuda, et kujutan vaid kolle ette.
Kuid mu enda kogemused ja veidi psühholoogilised teadmised ei anna minu hingele rahu. Ka minu puhul oleks võinud kõik sedapidi lõpeta, et olengi lihtsalt hull ja abi poleks palunud exmees... Tänasel aasta lõppu eelsel pidulikumal ajal on karm meenutada olnud koledaid aegu, aga...
Muidugi ma ei võiks ehk nina kõikjale toppida, aga niisugused probleemid ei suuda mind ükskõikseks.

Eile pärast "Klassi" näidati prantsuse komöödiat, milles oli kohutavalt palju vägivalda. Selle üle pidi naerma - komöödia ju. Mina suutsin mõelda: midagi ei klapi... Ühel hetkel mõtleme, et peksmine on päh - päh ning teisel hetkel itsitame, et peksmine on ihhii...

2 kommentaari:

kukupai ütles ...

Tead, tavainimene ei jaga ju kuigivõrd psühholoogiast (kuigi arvavad end jagavat), seepärast jäävadki sellise seletusega rahule. Psüühikahäire võtab aega, enne kui välja lööb ja mõnikord tõesti plahvatuslikult. Alati aga ei saada sellest aru.
Mul endal on olnud juhus, kus pidin inimesele kiirabi kutsuma, mehed ei saanud aru, et asi nii tõsine on. Ega ma ka vbl poleks saanud, kui poleks koolitust olnud, mis lasi käitumise taha vaadata. Siis lõppes asi ka sellega, et oli politsei abi vaja (ja seda lihtsalt sellepärast, et inimene haiglasse toimetada nii, et ta endale ja arstile viga ei teeks)
Paraku ei tea me kunagi, mis võib psüühikahäire vallandajaks olla. Seepärast on need sageli ootamatud ja ehmatavad. Vbl Su naabrid ka kohe ei saanud aru, et on tegemist millegi muu kui tavapärase peretüliga...

Tiia ütles ...

Kõik võib õige olla, kuid... siiski möll kestis paar ööpäeva - mulle tundus asi kohe kahtlane. Ükskõik, mis seal ka poleks olnud... Psüühikahäire või peretüli... Mõlemal ja kolmandalgi juhul oleks sekkuma varem... Ja tavapärane peretüli polnud päris kindlasti kuuldavaltki.
Mul on tõesti kaugjuhtimisega raske päriselt olukorda määrada... Mina ju ei näinud. Kuulsin. Ja see oli jube.

Kui mõelda tagasi, siis ei olnud mul abi aastaid... Ma mitte ei usu, et midagi ei kuuldud... Karjusin ju minagi... Vahel karjuti vastu, kas oled hull... Aa arsti muidugi ei kutsutud - sest... nohjah... läheb liiga süngeks...
See on minu kogemus. Ja seda ma ei soovi vihavaenlasele.
Mina olen andeks andnud. Usun ja olen mitmega rääkinud, et tegelikult vajas ex abi... Mina nägin seda... Loomulikult ma ei õigusta olnud - selleks oli minu olukord liiga õudne.

Siiski on mul HEA meel, et seekord tegutsesid naabrid nii kiiresti. Loodan sedagi, et hakatakse inimest MÕISTMA, mitte hukka mõistma , kui tal ongi psüühikahäire...

Ja ikkagi - märgakem inimest, kohe, kui abi vajab! Siis hoiame pahandusigi rohkem ära...