laupäev, jaanuar 12, 2013

Need toredad joogikõrred...

Teine päkapikk tõi jõuludeks 1000 joogikõrt. Hästi vajalik ja armas kink :) Selline kink esmakordselt elus.
Mõtlesin , et   nendega joomist see aasta, st kohe ei proovinud. Tuhat kõrt peaks jaguma enam - vähem aastaks, kui kasutan päevast 3...4 kõrt. Vahel kasutan paksemaid ka,  nt jogurti joomiseks. Olen harjunud ühe kõrrega üks kord jooma. Ei viitsi pesta.
Vene ajal pesti kümneid ja kümneid kordi. Joogikõrsi lihtsalt polnd müüa,

Kuid rõõm kingitusest oli lühikene. Esimestel joomistel tundus miski mulle vähe imelik. Kõrs huulte vahel läks lömmi ja katki. Auk tuli sisse. Ma imen, mitte ei näri... Ma ei saanud aru, millest asi. Kuumaga oli nii. Külmaga ka oli nii.
Silver aeg-ajalt näpib kõrsi  niisama. Mängib kass Bongoga. Vahel joob ka kõrrest... Seekord võttis kõrre sõrmede vahele keerlema - kõrs lihtsalt pudenes sajaks pisi tükiks. Proovis teist ja kolmandat ... laud oli punast pudi täis.
Meil oli ja on hämming suur.
Mina oma 45 eluaasta, ok, lahutame 2...3 aastat, jooksul EI ole midagi sellist joogikõrtega näinud.

See on eluohtlik.
Eriti väikelastele. Või ka voodihaigetele...
Võib kõrretükke kurku tõmmada.
Ja mine tea, mida veel...

Need joogikõrred on rabedad. Mis materjalist, ei saagi aru... Paber ei ole, plastmass ei ole...

Kindlasti tegelen selle teemaga edasi. Kuidas saab eluohtlikke joogikõrssi üleüldse Eestis müüa? Me natuke juba uurisime ka... Pakendi peal on infot tootja kohta väga vähe, arvatavasti on Norra toode. Kuid koduleht maas... Pakendil vaid kahe lapse joonistust...



3 kommentaari:

kukupai ütles ...

Kurb, et nii juhtus, kinkija kindlasti ka ei teadnud, et selliste otsa sattus... Kindlasti anna ametlikult teada, selliseid tõesti müüa ei tohi...

Anonüümne ütles ...

Ehk ei olegi tootja viga. Äkki lihtsalt need kõrred sellisest materjalist, mis külma ei kannata, aga transportimisel siiski külmusid. Mõned materjalid muutuvad pärast külmumist rabedaks ja pudedaks. Aga müüja ei pruugi ju seda teadagi - kõrred ilusasti kinnises pakis.

Tiia ütles ...

Võib - olla tõesti...

Päkapikk tõi täna uued kõrred, kuigi see polnd ju tema süü :)