kolmapäev, veebruar 06, 2008

Hea

HEA on kodus olla :)

Olen ausalt väsinud olemast linnas öid kellegi pool :) See tekitab mul eesolemise tundeid. Kodus ei ole kellegil ees.
Tänane päev laabus ladusalt, kuigi eile õhtul oli veel suur küsimärk kogu päevaks. Aga ei - KÕIK SUJUS. Isegi raamatupidamise koolituse 2 päeval sain osaleda. Osalesime Maarjaga. Kuid mina isikliku abistajata. Lõpuks jooksis kaks noort naist mulle appi, kusjuurest esimesest hetkest said abistamisele pihta - ütlesid, et õpeta ise, sest me ei oska ju :) Igatahes mantli saime ilusti selga ja liftiga alla ka :)
Teaduspargi kohviku daamgi oli ka lahke juba eile, kui Helenaga sõime. Täna jõime Maarjaga kohvi. Kohviku daam pani ise mulle kohvisse suhkrut :)
Nohjah, kui nii edasi läheb - siis varsti küsite, milleks mulle isiklik abistaja :D Mõtlesin sama täna isegi juba :D ;) :P

Minu meelest sain targemakski. Mtü raamatupidamise koha pealt. Küsisin nõu ka IAT kohta. Ilmneb, et mu mõtted on head ja täiesti ellu viitavad. Alati polegi vaja vaid sotsiaalküsimusi arutada, vaid ka muid seisukohti. Naljakas, EI, SIISKI TÕSISELT HEA MEEL ON SELLEST, et raamatupidamise koolitaja sai otsekoheselt asjale pihta - ja nii ongi. Nüüd on vaja ametnikele sotsiaalministeeriumiski asi selgeks teha. Siis võiks luua ametlikult uue tasandi omaenda IAT süsteemis, kuid miks ka mitte laiendada põhimõtteid teistele klienditele.
Samas ei tohiks keegi, kaasaarvatud mina, et isikliku abistaja teenus ON niivõrd individuaalne, et seda teenust kõikidele rakendada üks ühele lihtsalt ei saa. Kuid koolitusi saaks küll korraldada väga säästlikult ja efektiivselt :)
Neist mõtetest teinekord pikemalt.

Sain koju masinaga. Ootamatul kellaajal. Papa oli üllatanud - ta ootas bussi - ja suhteliselt normis. Räägib külajutte... :)

HEA on siiski kodus olla.

Jõuaks ma peagi selleni, et on nii mitmed abistajad ning ükskõik mida ja ükskõik kus ma ei teeks, siis päeva lõpuks ikkagi koju tulla...
Eeee, segane lause - püüdke aru saada...

Lähen puhkama :)

2 kommentaari:

kukupai ütles ...

Kui puhanud oled, kiika mu blogisse 3.02 kuupäeva alla, seal on midagi Sulle.
Vahva, kui asjad sujuvad ka siis, kui nad teoreetiliselt sujuma ei peakski. See on ju märk sellest, et meie ühiskond siiski areneb.

Tiia ütles ...

:) oi, see sõbra-eri oli küll mul kahe silma vahele jäänud...

just, ühiskond areneb tasapisi.