kolmapäev, veebruar 13, 2008

Koduvangi mõtted

Nädal aega olen istunud vaid kodus :S

Alati saab ju veel hullemaks minna!!!

Olin juba unustanud, kuidas on toime tulla praktiliselt isikliku abistajata... Sellist jama seisu pole mul olnud a´la aasta. Või ei tahtnud mäletada, et seesugune olukord võib iga hetk juhtuda, sest tegemised olid täies rauas. Mõnikord küll väikest viisi vingusin, et võiks veel paremaks minna.
Tegelikult isikliku abistaja teenuse juures on raskeim küsimus, kus leida uusi isiklike abistajaid. Seni kuni pole isikliku abistaja tööd nagu teisigi ameteid väärtustatud seni on raske loota, et midagi muutub... Tahame või mitte, kuid meil on tööjõu puudus. Arvan, et seda tekitab ka konkurents ja valiku võimalused. Noored on asjalikud ja teadjad, mida nad soovivad hakata tegema ja mis tööd tegema. Mõni teab õieti oma hinda, mõni mitte...

"Hea" on see, kui nüüd neil päevil, mil olen kirjutades arutanud iat üle, on nii mõnigi isikliku abistaja kanditaat lugenud mu blogi ning mõelnud, et issand jumal, mis õudsusega peaksin end siduma... Tegelikult, lohutuseks ütlen, et see ei ole üleüldse õudne töö või kui öelda teisiti, on isikliku abistaja töö on töö nagu iga teine töö.
Natuke raske.
Natuke vastutav. Mitte minu eest vastutav töö. Mitte seda.
Natuke põnev.
Natuke närve nõudev.
Ja julgen öelda, et ka silmaringi avardavam. Seda on sõnade vahelt väitnud mu endised isiklikud abistajad.
On kindlasti hüpelauaks suuremale tööle. Kui töid saabki mõõta. Kõik tööd on suured ja vajalikud, kui teha südamega.

Ometi usun jätkuvalt, et isikliku abistaja tööst tuleb pidevalt rääkida ja luua sümpaatsed ja turvalised töötingimused, mis oleks ka konkurentsi võimelised teiste töötingimustega. Ja ka seda, et koguaeg rõhutada üksnes, mida teenuse saaja saab või ei saa...

Ah, olen väsinud sellest kõigest rääkima momendil... Mul on muidki tegemisi, milledele keskenduda, kuid ma ei suuda.
Ausalt.

On küll tagavara variandid, et kuhugile nüüdki pääseda. Nad on tõesti tagavara variandid nagu alati ainult sellisteks puhkusteks, kui tõepoolest vajan tagavara abi.

Kommentaare ei ole: