esmaspäev, oktoober 16, 2017

Videofilmivõte 1. päev

... toimus täna hommikupoolikul. Kodus. Kõik ei olnudki nii hull nagu alguses ette kujutasin. Väikeselt suur pabin oli siiski sees. Küllap siis teen vajaliku ja õigetki asja. Ja jälle põlve otsas. Omaenda projektiga. Naudin seda ettevõtmist sajaga.
 Sai tõsist ja nalja jutte aetud.
 Tubased toimetused enam - vähem said üles võetud.
Koostöö hr Harriga on väga meeldiv.
Piretil, mu kõrval, oli täna Hunt Kriimsilma 9 ametit. 

Vaatasime kolmekesi veidi "Ratastoolitantsugi". Issakene, kui naljakas oli iseend vaadata!!! Olin siis 19 aastat vana või noor... Kuidas võtta... Ja mul ei olnud nagu ühtki suurt eesmärki ega unistust... Tegelikult, mäletan, oli küll - sügaval südames. Aga kuna minult otse ei küsitud miskit - olen aus - siis ongi filmis mõtted nagu on... Eks ma ei soovinud ema unistusi katki teha, kuigi ma teadsin juba siis, et ma ei hakka kunagi kõndima ega käega sööma... Teadsin muud. Teadsin, et pean toime tulema igal ajal, olgu nii raske kui tahes. Et tahaks elus midagi põnevalt teha, oma elu... Usun, et emagi tahtis seda öelda, kuid ehk ei julgenud või kartis... Too aeg oli too aeg. Kellegile ei lubatud suuri enneolematuid unistusi ega soove, eesmärke... avalikult väga mõelda. Välja mõelda. Ja vanemad ikka igatsevad oma vaimusailmas näha lapsi enda ettekujutusele unustades, et lapsed on hoopis teised inimesed. Minul kui emal on olnud vahetevahel see veakene, kuigi sain õigel ajal, et lapsed on ise. On vaja olemas olla, kui vajavad olla... Igaüks peab ise oma elu väljakutseid vastu võtma, väiksena väiksemad ja suurtena suuremaid. Nii saab ainult ellu jäämist õppida...
Naerma ajas jälle oli kass mu ratastoolis. Ta oli Liisu,  kui ma õieti mäletan. Eh, ma ei ole üldse eriti kassi inimene, päriselt ka.
Joonistasin küll suht hästi.
Tikkinud pole ma aastaid enam.
Aga onu Mihkli mõtted on tänagi päevakorras. Veidi teisiti. Palju on paremaks tundmatuseni muutunud. Hoiakud on sageli samaks jäänud. Need on kõige aeglasemalt ja vaevalisemalt muutuma...

Tuletan meelde:

 1. Ootan videofilmile pealkirja pakkumisi 20. oktoobrini.

 2. Kui on soov mu hullumeelselt ettevõtmist rahaliselt toetada, siis võib südame järgi kanda MTÜ TM Loovus a/a   SEB EE381010220060800010 31.  oktoobrini.Selgituseks "Video".

3. Ja võib - olla on kellegil salasoov, mida sooviks filmis kindlasti minuga seotult vaadata, siis öelge/kirjutage mulle.  Tõenäoliselt on toimetusi ja tegemisi, mis mulle on endast mõistetavalt, kuid ehk mõnigi teist mõtleb, kuidas mismoodi ta seda teeb... Eks saan siis mõelda, kas ja  kuidas lavastada.

Parimale kaasaelajale  auhind kahele!

Kommentaare ei ole: