laupäev, oktoober 14, 2017

Täna 29 aastat tagasi muudeti kolme kopikaga elu kahel inimesel . Üks neist olin mina... Naljakas on mõelda, et alles paar - kolmkümmend aastat tagasi leidi ka üksteist üles facebookita, loodi suhteid internetita, vahel sageli telefonita - ja elu toimis 😋😉
 Olid olemas inimesed.
Olid olemas aadressbüroodki... Usun, et noored ei teagi nendest mitte midagi.

Kuidas ma ka ei mõtleks praegusel ajahetkel, võin julgesti öelda, kui ei oleks olnud just toda ammust hetke, siis oleks läinud mu ja mõnede inimeste elu tõenäoliselt hoopis teisiti. Kõigele vaatamata saan  oma elule mõeldes öelda, et olen valinud kõige õigema elu, kus olen saanud tohutult kogeda ja palju õppida. Minu elu ei ole olnud siiani tühi. Võib - olla kõige hullemaid karmimaid hetki ei oleks vaja elus... aga kui neid ei olekski, kuidas teada saada, et elu on habras ja väärikam. Kõik siiski ei ole lust ja lillepidu.
Kuigi nii karme elukogemusi nagu minul on, ei soovi mina kogu hingest mitte kellegile.

Mulle on öeldud küll ja veel, miks siiski meenutan vahetevahel heasti exi... Siin blogis olen seda väga vähe teinud. Siiski olnud aeg on olnud peaaegu veerand minu elust ning kuidagi ei saa seda eitada. Ja kõik koos oldud ajas polnud ju ka paha ega kuri. Oli väga õnnelikke hetki, eriti alguses... Kui peaksin nüüdki veel mõtlema halvale, meenutama ainult halba - siis oleksin  mina väga kibestunud ja nurga pugenud, annaksin iseendale alla... Aga seda ma ei ole ju. Vist.
Ma olen rahul, et olen suutnud jälle oma elu uuesti üles ehitada. Nii nagu olen osanud ja saanud. Olen naela löönud väga kõrgele suhetele ja üleüldse elule.

Aga mida ma ei suuda ikka veel mõista, on lähisuhte vägivald. Miks seda nii palju on... Milles see tuleb... Miks tundakse valehäbi ohvride poolt... JNE. Kuigi järjest rohkem räägitakse sellest ja nii nagu peab rääkima. Julgustavalt.
Olen isegi rääkinud. Räägin veelgi... Samas saan ohvridest aru, nende hirmudest ja tundeist... 
Veel ei ole aastatega mõistnud, millepärast peavad vägivallatsejad omad eludki rikkuma... Kurjuses, mitte toimivas suhtes ei võita kumbki pool tegelikult...
Need on need küsimused, milledele ei oska mitte keegi päriselt vastada.

Aga jah, elus on toredaid ja häid hetki, mis suunavad hästi kõik teiste suunda...
Viivad edasi...

Kommentaare ei ole: