esmaspäev, august 20, 2007

Tõsiselt uskumatu

Täna lööb laineid minu naistearstil käik. Millegipärast. Mitmele. Arvamusi on seinast seina. Paar inimest on soovitanud mul delfi kommentaare lugeda, et see toob mind elu juurde tagasi. Või arst tegi KÕIK õieti, mina näen okast seal, kust seda ei ole.
Hästi. Mina nägin häda seal, kus seda polnud... Ja siiski, miks ütleb Euroopa Puuetega Naiste Manifestki, et arsti sekkumist vajavatest olukordades, eriti günekoloogia valdkonnas, on oluline suhtuda puuetega naisesse lugupidavalt. Seekord ma lugupidamist naisesse küll tähele ei pannud. Sorry, probleem on tunduvalt palju - palju laiem, kui minu isiksus.
Võib - olla varjatul kujul ehk küll, kuid on hoiakuid tõsine probleem. Õnneks mitte alati. Mitte tihti.
Kummalised hoiakuid piiravad meid kõikjal. Naistearst on tõesti üks pisi näide neist. Kallid inimesed, asi EI ole üksnes minu egos. Jah, olen teadlik oma väärikusest ja soovin parimat! Vähemaga ma lihtsalt ei lepi! Kuid ikkagi EI ole asi minus vaid. See tõestab veelkord, et hoiakutest on miski väga viltu, et kui Tiia midagi avalikustab, siis on Tiia ebaterve fantaasia olemas. Ükskõik mis valdkonnas. Tiia on ise toriseja. Oskamatu.
Võin seda olla.
Ikkagi hoiakute ja suhtumiste probleemid jääb.

Delfi pole minu jaoks a ja o. Olen seda koguaeg rääkinud. Ma ei arva, et midagi elust kaotan, kui delfit ei loe. Ehk aind seda, et ma ei tea, kui absurdseid arvamusi võivad inimesed välja öelda. Ja ma tean, et mina ei ole ainus, kes võib närvivaputuse saada. Muidex, vene keelne delfi olevat veel räigem - sellest rääkiti laupäeval rahvuste tasandil. Öeldi veel seda, et kommijaid on näputäis, kes suudavad teha oma töö. Seda uskusingi ennemgi. Siiski on palju rohkem neid, kes mõtlevad neile kaasa ja usuvadki, et ongi nii. Et see ongi elu.
Kollane meedia müüb.

5 kommentaari:

Maarja ütles ...

Palju õnne, et oled ennast tuntuks "jonninud" :) Kuigi jah, usun ja olen kõrvalt näinud, et seda tuntuse koormat pole just alati kerge kanda. Jõudu selleks ja kalli:)

Maarja ütles ...

Ja Hando Runnelit parafraseerides - ega Delfi pole kullakene elu, Delfi on ainult elu peal vaht. Las seal vahutada need, kellele sellist väljaelamisviisi vaja.

kukupai ütles ...

Tead, kui Sina poleks nii palju võidelnud ja endast lugupidamist nõudnud, oleksid paljud puuetega naised tänaseni tunduvalt halvemas olukorras kui praegu. Tean, et Sul on raske olnud ja kohtan veel nüüdki neid, kes Sind liigses pretensioonikuses süüdistavad. Aga kui nõuda vähe, ei saavutata midagi. Hoiakute muutmine paraku ei käi üleöö, aga võitleme edasi, eks!

Tiia ütles ...

:)

Olin kogemata omas postkastis, kui te mõlemad kommisite ja olen sõnatu :) ja pisarais (mu silmad on paraku veesoonel)

Ärge mind ka nii kõrgele tõstke - ma ei ole ju muud teinud kui LIHTSALT ELANUD :) Seda on nõnna vähe, kuid... jah, tean isegi mind süüdistavad 7 surma pattus :)

Kindlasti võitleme edasi, üheskoos!

Maarja ütles ...

Aga ei OLEGI ju muud vaja, kui lihtsalt ELADA !!!