teisipäev, september 20, 2022

Ammuseid sügiseid...

´... ei igatse ma tagasi... Kuid iga sügis meenuvad mõned ammuseid sügised. mis olid nii erilised ja õnne täis... ja valulikud...

Söön mamma šokolaadi. Seda, mis mulle kingiti. Maitse on nagu vanal Annekese šokolaadil... Kui jaksan šoko õhtuga ära süüa, siis os see üle pika aja selline magusa laks, et hoia ja keela... 

Aga meenus, kuidas sai ammustel aegadel unistatud, milline vanaema võiksin kord olla... Egas ei osanud siis mõeldagi, et kolmekümne kahe - kolme aasta pärast olen täpselt selline vanavanem nagu täna olen... Siis ajas naerma. Kõik tundus nii kauge olema.   Täna tundub, et kõik on olnd üleeile... 

Hästi armas ja nostalgiline on sedamoodi mõelda praegu... Ja mul tõesti pole kibeduseraasu   et nüüd kõik  on nüüd teistmoodi hästi  mitte niimoodi nagu sai siis ammustel sügistel unistatud ja mõeldud. 
Elu pole hellitanud. 
Elu on aga palju paitanud.
Praegu mõtlen sedasi.

Sügised on olnud lõputult õnnelikud. Ja ka lõputult valulikud... On olnud sügishommikuid, mis keerasid ainsa sekundiga elu pea peale. 
Sügistel on tohutud värve.
Mul on olnud sügiseti tohutult emotsioone... 

Vahel siiski olen kahetsenud miskit... Kui mul on  tulnd enesehaletsust peale... Seda ei mäleta mitu mitu sügist... Olen olnud küll nukker vahel, kui ei haletse end ... Seda pole ju vaja. Tõsiselt olen tänulik ja õnnelik, et elan sajaga. Olen alati elanud... Ja mida peaksin kahetsema... Kui oleks olnud teistviisi,. oleks praegu ka teistviisi - ma ei soovi teistsugust elu ette kujutadagi... 

Šokolaadist on veel paar tüki alles... Tõenäoliselt paar kuud ei taha ma ise ühtki kommi ega šokot süüa ega nähagi. Kodus ikka on kuskil peidus midagi magusat. Olen ju siiski mamps või mamma - vahet ei ole, kuidas hüüdakse mind... Miskit head peab leiduma kodus alati. Lastele... Isegi, siis kui nad alati ei tule... 
Šokolaadipaberi hoian alles. See nii armas paber. Tähtsad kommi ja šokolaadipaberid olen alles hoidnud. Võib olla olen jah lapsemeelne. Kes mind keelaks seda ´tegemast peale minu enda... Mulle meeldib vahel kappides   naeratusi leida - loovad head praegu ja viivad kuidagi edasi elu...

Head algavat sügist!!!

Kommentaare ei ole: