teisipäev, juuli 10, 2007

Hulkur taas kodus :) ehk konserdist

Eile õhtul käisime Erikaga kontserdil "Klaver tuleb külla" Peetri kirikus. Erika tegi mulle fantastilise kingituse mulle :) Tunnistan, et Ruja ja Rannap on jätnud mind eluaeg leigeks. Nüüd tagant järele mõtlen, et võib - olla sellepärast, et kodus oli selline suhtumine "nende muusika ei ole sobiv" ning ma polnud Rannapit oma ihusilmaga näinud.
Aga
eile sain elamuse, mida nägin kogunisti täna öösel unes üle :D
Esiteks, mulle meeldib ju meeletult klaverimäng. Juba lapsest saadik. Istusin muideks esimest korda elus päris elava klaverimuusika sees :) Piinlik küll seda tõdeda, kuid nii see oli! Kõik teised võimalikud kanalid klaveri kuulamiseks ei ole ikkagi need, mis päris kontsert :)
Jumala eest, ärge piirduge ütlusega, et üks - kõik -mida võib kätte leida internetis või kuulada muusikakeskustes... Et see ongi kunsti hingamine...
Ega ole küll!!!
Alles nüüd mõistan, kui paljust heast olen ilma jäänud. Noojaa, nüüd otsin vabandusi miksile... Asjatu vaev. Sest häid vabandusi sellele, miks olen kultuurielu soiku jätnud polegi... Võib - olla aind see, et olen liiga sulgunud omaenda eelarvamustesse: isikliku abistajat pole alati käepärast ja bussiliiklus kehv; see kontsert või ka teater pole just see, mida vaatada tahan; raha ka kõige tipuks pole jne. jne. jne.
Loll on see, kes vabandusi ei leia.
Nii mõnikordki olen kripeldava südamega jäänud - miks ma ei läinud siiski, kui ikkagi soovisin niiii väga minna.
Sedasama Rein Rannapi tuuri olen mõelnud mõned head aastad. Ka praegu reklaame kuuldes, mõtlesin täpselt nii, et läheks, aaaaga...
Noor laulja Taavi... Mina ei jälginud eriti pingsalt superstari valimist. Taavi jättis küll võimsa laulja mulje. Ma ütlesin enne küll, et Ruja jättis leigeks, kuid see ei tähenda, et ei tea Urmas Alenderi laule. Tema mõni laul meeldib mulle isegi väga - väga. Taavi andis Alenderi mõõtu välja, kuigi erines omanäoliselt.
Lõpuks Peetri kirik oli puupüsti rahvast täis. Peetri kirikuski käisin esimest korda elus. Alati olen tahtnud Peetri kirikutki seespooltki näha. Nüüd nägingi.

Aitäh sulle, Erika, et kutsusid mind eelmine nädal kaasa tulema kontserdile :)

Olen kodus.
Üha sagedamine tunnen süvenevalt kodutunnet :)

Kommentaare ei ole: