teisipäev, november 06, 2007

Ohjah, tegelikult uskumatu...

http://tartu.postimees.ee/061107/tartu_postimees/uudised/293673.php?joulukaardipostitus-tekitab-taas-segadustLugu jõulukaartidest ja minust veidi ka.

Naljakas on kuulda sõbrannadelt, kes olid kommentaare lugenud, et kirjutan väriseva käega - noo kuulge, saan aru sadadest arvamustest, kust võivad olla nende allikad, kuid kus see pärit on - ma tõepoolest ei tea. Mida kõike minust pole kommitud, aga kuskil ei ole kirjutatud, et kirjutatud käega kirjutamist...
Ja seegi on äärmiselt jabur komm, et ajakirjanik pani sõnad suhu - sorry, enam ei luba ma ühelgi ajakirjanikul nö oma loomingut teha minu jutust. Jah, tunnen, et maalimine on töö minu jaoks :) Miks on nii, kui Tiia on õnnetu - mõeldakse, et valetakse, kui Tiia õnnelik - mõeldakse taas, et valetakse....
Tee või ära tee - süüdi jääd alati. :)

Ise ei loe põhimõtteliselt kommentaare. Nagu olen korduvalt öelnud.

Õhtul helistati mulle. Hakati moraali lugema, kui palju kahju ma endale teen maksmata kaartidega. Püüdsin seletada asju. Asjatult. Lõpuks, tehti loogika viga - Eestis polevat ühtki jalaga maalijat - samas küsiti kõne alguses, kas maalin jalaga...

Kallis rahvas, jätame Eesti rahvast siiski iseenda väärikama mulje!
Kui kaardid ei meeldi - palun pange sõnagi lausumata prügikasti või andke lastele mängimiseks. Tehke lastele rõõmu!
Tasumine pole kohustuslik. Kas tõesti ei osata lugeda...
Maksmine pole annetus ega tegevus. Seda see tõesti ei ole. Lihtsalt vabatahtlik ost.

(Mais sain mina elionilt reklaami, et teile on 25000 krediit, ja tulge oma arvutile järele. Mõtlesin, mis asja... kust teavad, et võivad mind usaldada... Kuna mu arvuti jooksis ju kokku, siis läksin poodi uurima... ning ostsingi 11000 eest järelmaksuga kallikese. Siiani ma ei tea, kuidas elion mulle krediiti tegi ja ega mind ei huvita ka.
Kui mul poleks vaja olnud tol hetkel uut arvutit, oleksin reklaami rahumeeli kisamata minema visanud.)

Uskumatu, et nii väikeste asjade nagu postkaardid, ümber käib niisugune lärm.

Uskumatu rõõm mulle see, et olen endale leidnud maalimise :) Ja usun, et ükskord on ka minu maalist kaart. Aga selleks pean veel palju õppima ja arenema maalides...

10 kommentaari:

Maarja ütles ...

Uskumatu jah... Saan muidugi aru, et inimesi ON vaja reklaami eest kaitsta. Aga ikkagi - nüüd on siis SJK-kirjastus hirmus süüdlane. OK, isegi KUI nad midagi korralduslikus mõttes natz valesti tegid - nad ajasid ju ÕIGET asja, mix see enam kedagi ei huvita ??? (OK,OK,OK - kuuldavasti on positiivseid komme ka päris palju. Aga ikkagi - tarbijakaitse tuli ja pani nad LIHTSALT paika...)

Ja need tulevased euroseadused - seda tahax kohe asjatundjate käest uurida. Kas see tähendab, et varsti ei saa ka heategevuskampaaniaid enam ÜLDSE korraldada ? Neid kõiki annab ju käsitleda, kui süütunnete tekitamist, jms...

Et SJK-kirjastus või teie Mellaga kasutate inimesi ära ? Aga ntx Hullud Päevad ?

Tiia ütles ...

lisan tarbijakaitse arvamuse:

http://www.postimees.ee/061107/esileht/olulised_teemad/tarbija24/kasu/293821_print.php

Kui Suu ja Jalaga Maalijate Ülemaailmne Ühing on 50 aastat olnud olemas maailmas - siis halloo, minu meelest ütleb see kõik. Ja kui 52 riigis saadetakse kaardid laiali, siis jah... räägib see iseenda eest ise...

KUI ongi mõni veakene tehtud, siis ootaksin küll head nõu, kuid mitte mahategemist :) Ei mina ega Mella ega ka SKJ-Kirjastus pole korraldajad, vaid siiski Suu- ja Jalaga Maalijate Ühing. Mitte keegi ei kasuta inimesi ära.

Ja eile naersin südamest, et see kampaania mõjuvat mulle halvasti, sest minu maale ei hakata ostma... Andeks, see on tuleviku muusika ja nagu elu on näitanud, on nii mõneski kodus juba minu maalid. Ja miks peab keegi tegelema ennustamistööga - ennustusi ma ei usu iialgi. Mäletan küllalt ettekujutusi, et see ja too asi teeb mulle kahju ... - siiani on kõik vastupidi läinud :)

Maarja ütles ...

Mõnele inimesele on see ette jäänud, et mix ei saa teid Mellaga otse toetada - aga esitex, kujutlen, mis kisa SIIS veel tõuseks. Ja teiseks, nt kohviku ettekandja ei saa ju ka arveraha ENDA kätte. Kas siin pole natz sama - või on väga ebaõnnestund võrdlus ?

kukupai ütles ...

Maarja võrdlus on jumalast õige.
Asi ikka selles vanas suhtumises, et kui puudega, siis peab haletsema ja ega ikka ei saa võtta nagu tavalist inimest. No käigu sinnasamusesse! Mul on alalõpmata mingid pakkumised postkastis, valsmistrükitud arved juures ja puha. Suurem osa läheb ahju neist ja kedagi ei koti.
Aga annan ühe blogisoovituse, see küll veits teisest asjast, aga lõpp huvitav airikataanis.blogspot.com
Mulle meeldib.

Anonüümne ütles ...

kusjuures mu isale tuli ka elionist pakumine, et saab võtta mingi suurema summa eest krediiti, kuna on kõik oma arved ilusti õigeaegselt äramaksnud, äkki sul ol sama põhjus, et krediiti said;)

Tiia ütles ...

:D Teile mõlemale naeratan ja hoidkem külma närvi :)

Aga jah - teil/meil on tõsi taga :) Ja mis veel kurvem on, et mõned puudega inimesed isegi aru, et me oleme ennekõike tavalised inimesed nad ON TAVAINIMESED, kel on juhtumisi sinised silmad või suured kõrvad või mis iganes.

Oi, mulle hakkab juba vastu sedagi sõna "tavainimene" toonitada! Oleme
lihtsalt INIMESED eesliiteta!!!

Tiia ütles ...

Ragne: võib - olla tõesti :)

Maarja ütles ...

Meenub, kuidas 20 aastat tagasi, kui üritasin muusikakooli astuda (laulu erialale), võtsid vanemad õppejõud mu kallal selle pärast, et "aga ma ei saa ju lavalise liikumise tundides käia" !!! Aga härrasmees, kelle juures hiljem 2 aastat tunnis käisin, ütles paksu rahuga, et see omaks tähtsust siis, kui ooperisse läheksin. Aga kuna ma ilmselt ei lähe, siis mix mitte õppida:)

Tiia ütles ...

MIX MITTE oopergi :)

Maarja ütles ...

Just:)