kolmapäev, aprill 15, 2009

MIS on müüv raamat tänapäeval

Täna suhtlesin veidi kirjastuse Elmatar juhtisikuga Aloga. Vestlus oli lühikene ja meilitsi. Tegelikult meeldivalt sõbralik.
Kuid
mõnedele küsimustele ma ei saanud tänagi vastuseid, mis mind kui raamatu autorit huvitavad.
Küsisin siis - pool huvi pärast - mis tingimused on, kui soovin uut raamatut kirjutada ja välja lasta. Vihjest sain aru, et minu raamat pole kasulik äri. Alo vastas: "Välja saab anda ainult raamatuid mis ennast kiiresti ära tasuvad!" Tore! Kuid ...
Sedagi, et mainisin oma blogi, mis ei ole raamat, selle peale vastati: "Praegusel ajal ongi mõistlik pidada blogisid ning arendada kodulehekülgi."
Siin on minu meelest loogika viga!
Raamatut ei saa asendada kiire blogi, kuigi blogi võib - olla väga kiiresti tasuv. Ja kui blogisid pidada ja kodukaid arendada, võivad raamatud hoopis välja surra...
Raamat ja blogi ON kaks ISEASJA.
Või saan millegis valesti aru?

Eelmine suvi uuris Kati vastupidist: kas mu on plaanis teine raamat kirjutada...

Jah on.
Kuid enne uurin kirjastusi, valin kõige parema. :)

Vähemasti Alo lubas saada 10 raamatut.
Mul ei ole raamaturiiulis oma raamatut. Olen kõik laiali jaganud... ´

Minu käest küsitakse suht sageli raamatut ja raamatu kohta... Mitmele küsimusele ma ei oska vastata, sest seda infi teab vaid kirjastus Elmatar...

4 kommentaari:

kukupai ütles ...

Aga miks Sa Elmatariga asju ajad? Sellepärast, et eelmise raamatu kirjastasid nemad?
Äkki pöördud hoopis Epp Petrone poole? Tema oma kirjastuses annab välja just selliseid blogidel põhinevaid asju ja Sinu kirjutatule võiks turgu olla küll. Epu kontakti peaksid Orkutist leidma (minu sõbralistis).

Tiia ütles ...

Lihtsalt Alo kirjutas, kuhu raamatud saada... Mõtlesin, et uurin, mis ja kas ja kuidas... Äkki on midagi asjaajamises muutunud konkreetsemaks... Me polnd Aloga aastaid suhelnud...

Aastaid olen teadnud enda sees, et Elmatariga koostööd enam ma eriti ei tahaks teha.

Epule kirjutasin.

See "nali" süstis mind :)

Anonüümne ütles ...

Soovitan ka otsida uut kirjastust. Elmatariga koostöö on autorile väga kurnav. Kui ikka ise peale ei käi, ei juhtu midagi.... kuid, aastaid. Kuigi algul ollakse huvitatud ja tegelikult on Alo Murutariga suhtlemine olnud meeldiv kogemus. ;) Ise valisime hiljem Koolibri. Soovitada ei julge, sest see on ehk kindlale suunale orienteeritud. Aga enam ehk ka mitte. Vähemalt peavad nad sõna. Loen huviga Su blogi. Tubli oled!

Tiia ütles ...

;):) mulle tundub ka nii... arvasin, et olen ise "süüdi", et ei oska suhelda või et olen siiski puuetega...