pühapäev, november 10, 2019

Papata ei oleks olnud mu kohvilugu jalaga...

... Vähemasti ei oleks ma kirjutanud selliselt raamatus "Kohvi jalaga, palun..." mõnd rida nagu kirjutasin... Raamatu ilmumisest siiani soovisin minna Raadile ning papalegi öelda "aitäh" ning natuke  uhkegi olla... Ma tean küll, et see kõik on juba temani jõudnud kus iganes ta poleks... siiski soovisin küünlat hauale viia... Täna isadepäeva õhtul saingi viia. Surnuaed oli väga ilus, küünlade valgusest suht valge ja vaikne... Ilmgi oli hea,  soe...

Päeval mõtlesin neile isadele, kes  polegi nii head, kellel on omad vead ja head... Võib - olla isade eluajal näemegi ainult nende  vigu ja oleme pahurad, miks nad ometi ei ela paremini arusaamata, et   see iseenda läbipõletamine ongi nende valik ja oskamatus miskit paremat teha ega tahtagi... Mina sain peale papa surma aru, kui tähtis olin talle ja kui uhke oli minu üle. Papa lihtsalt ei osanud seda öelda mulle. Talle oli kergem viina juua... ja oma elule alla anda, sest tundis üksindust... Mina aga jälle olin vihane, miks niipalju joob ja annab alla... Täna vaatasin taas, et haudki on nagu üksik haud, ometi sugulaste haud kohe kõrval ei ole seda - see on kohutavalt kurb... 
Täna olen aga tänulik, et valisin papa, kes hingelt mind armastas väga - väga palju ja suutis kõigele vaatamata mulle anda eluks kaasa palju.


Eile öösel sai valmis maal "Hoia hetke".  Tegin töö - laupäeva. Olin ka üksinda... Mäkerdamisetöö jaoks on hea iseolemine.
Maal enam - vähem meeldib. Kuigi peopesa juures paar kohta ühte ei  meeldi, avastasin lõpuks, et ehk oleks pidanud maalima parema käe, kuid mina tegin vasaku... Usun, et midagi enam ei muuta ega paranda värvidega, muidu rikun veel kogu maali ära.
See hetk Stockholmi reisil. Minnes.  Laeval. Ütlesin automaatselt Sigrtile ja Mirjamile, et sellest tuleb maal... Mirjam sirutas  käe ja püüdis päikeeseloojangut... See oli ilus hetk...
Hetki tuleb hoida, häid ja ilusaid hetki eriti.
See maal on mul 107, kui ma ei eksi...
Sellega tööga nägin pea kaks kuud vaeva. Kui arvestada esimesest hetkest mõtlemist, siis üle kahe kuu...

Kommentaare ei ole: