esmaspäev, juuni 11, 2012

Kirjutasin vallalehte loo


KOREALASED KAAGVERES
8.juuni hommikupoolikul tervitasid meid Kaagveres ja soovisid häid soove noored Lõuna- Koreast. Selles, et nii kauged külalised tõid oma laule ja tantse meie väikesele külaväljakule, on „süüdi” minu sõprusringkond. Mai viimasel päeval küsiti minult, kas soovin aidata üritust korraldada. Muidugi nõustusin.  Ettevalmistuseks jäi vähe aega, sest olin seotud üritustega Tallinnas- Pärnus.
Õnneks saime Helina Voognega MTÜ Noorte Missioonis kõik vajaliku korda. Aitäh vallavalitsusele, kes väljastas ürituseks loa imekiiresti!
Esimene, mida korealastelt kuulsin, oli sulaselges eesti keeles „Tere!”.  Korealased tantsisid neli tantsu ja laulsid Korea ülistuslaulu. Näitemäng oli üllatavalt lahe.  Teemaks oli, kuidas murtud südamed jälle terveks saavad.  Näideldi maskide ja miimikaga, sõnu polnud vajagi. Esinemine kestis pool tundi . Kartsin pisut- pisut, et üritust varjutab usuteemaline sõnum. Samas, ma usun, et usklikud noored ja üldse inimesed maailmas on täpselt samasugused nagu kõik mitteusklikud.  Ainult on avatumad ja teavad paremini, mida soovivad. Iga inimene tegelikult usub ju midagi. Iseasi, kuidas seda nimetada ja kuidas kasutada.
Saime korealastelt soojad kallistused.  Meie eest palvetati. Minu meelest võib palvet võtta, kui häid soove ja häid mõtteid. Seega, palveid vastu võtta ei olegi nii ebamugav.
Lõpuks pakkusin enda ( ja isikliku abistaja abiga) küpsetatud ahjusooja kooki.
Julgesin teha ka mininäituse külalistele oma kahele maalile. Soovisin enda pooltki jätta korea noorte hinge veidi rõõmu. Tundus, et nemad olid sama palju vaimustunud sellest, mida mina jalaga maalin, kui mina nende lauludest- tantsudest.
Mul on kahju, et Kaagvere prouad – härrad ei julgenud lähemale tulla. Võib- olla segas mu ratastool või ei ole harjutud, et mina võin ka kodukülas midagi põnev teha.
Kasutan juhust, et reklaamida oma näituse avamist Võnnu kirikus, mis toimub 1.juulil kell 15.00. Nii lähedalt ei saa minu maale näha niipea. Tulge julgelt avamisele!

Tiia Järvpõld
MTÜ LEEPÜ

Kommentaare ei ole: