teisipäev, detsember 08, 2020

Kunstis ei ole kaotajaid ehk teisiti, kunstis on kõik võitjad

 Üks vahva hea temp taas tehtud mul. Mulle endale oli ka päris ootamatu, mis tegin... Mulle saadeti novembris üks kandideerimise link ja soovitati proovida. Mõtlesin viimase minutini, kas ja mis ja kuidas võimalik... Siis otsustasin proovida ja kandideerisin.

Võib  - olla sellepärastki, et olin  pagana väsinud rääkimas ja arutamas, mis võimalused üleüldse mul kui puuetega olevusel ühiskonnas on ning mida anda inimkonnale. Soovisin aga anda iseendale ka midagi jälle. Soovisin saada teada, et mida võivad inimesed vastu anda mulle... Soovisin lihtsalt olla mina ise, kes kandideerib võrdselt teistega...

Kandideerisin kunstnikupalgale. Eestis. Ega ma ei uskunudki raha saamist. Lootsin muud. Nagu hetk tagasi kirjutasin. Saatsin dokumendid, kuid unustasin ühe. Paari tunni jooksul saadeti palumine, et olge hea ja saatke see ka. Loomulikult kirjutasin taotlusesse, kes olen ja kuidas maalin ...

Täna sain tulemuse.
Otseloomulikult minu taotlus ei osutanud välja valituks Eesti Kunstnike Liidu  komisjoni poolt. Arvesse võeti kolme aasta plaani, haridust (mida mul tõesti kunstis pole) ja/või kogemust ning eelnevate aastate loomingulist tegevust; taotleja erialast professionaalsust ja motiveeritust, loominguliste eesmärkide ajakohasust ja uuenduslikkust nii Eesti kui ka rahvusvahelises kontekstis; kunstnikupositsiooni ja kandidaadi potentsiaali Eesti kunsti tutvustamisel rahvusvahelises mastaabis; mitme võrdväärse kandidaadi vahel valides peeti silmas mitmekesisuse tagamise põhimõtet.

Mul on siiski rõõm. Rõõm, et julgesin proovida kandideerida. 
Olen iseendas võitnud taas. 
On kergenduski, et kunstnikupalga ei saanud. Sest mul on juba oma VDMFK stipendiaadi raha. Taotlusesse kirjutasin sedagi avameelselt. Eks see palk oleks nõudnud minult palju rohkem töödki... AGA minu oma VDMFK (Suu ja Jalaga Maalivate  Kunstnike Ülemaailmne Ühing)  jääb  ikka esma prioriteediks. 
Ja inspiratsiooniallikaks jään  vist ka paljudele...

Tänase tulemuse kirja lõppu on ilusti kirjutatud, et loodavad igati edasisele koostööle. 
Sellega olen meeleldi nõus.

Selline ongi ligipääs elule.
Minu meelest.

Kommentaare ei ole: