teisipäev, märts 21, 2017

Minu pere ja muud. Ehk europarklastki

 Käisin Tartus. Arutamas TM Loovvuse asju ja toimetusi.

Nüüd on mul selge Europarkla asjad, mis ausalt öeldes pehmelt öeldes on kummalised.  Inva - parkimiskaart  annab aind loa invakohale autot panna ja EI midagi muud. Ja kindlasti tuleb panna parkimiskell. Ettenähtud ajaga tuleb toime tulla või raha juurde maksta... Nii  sain mina helistades aru.
Tartus olevat siiski Ülikooli Kliinikumi parkla, kus kehtib muu ka.
Selge.
Kuid mul siiski jäävad küsimused, mis seotud puuetega inimestega. Mis siis, kui inimene saab kõndida küll, kuid aeglasemalt... Või kui saab kuidagi tööle, kuhu kuidas siis auto panna... Ja nii edasi. Või saan mina millegist totaalselt valesti aru?
Üleüldse, mulle näib,  et inva - parkimiskaart kaotab nii  oma esimese  mõte... Parkimiskelll on siis tähtsam kui inva - parkimiskaart.
Zeppelini parklas me kõrval inva - kohal oleval autol puudus kell. Eelmistel kordadel ei pannud ka meie vanast harjumusest kella ning jälgisime koguaeg teisi juhte... Täna trahvi ei saanud. Ennetasime helistades Europark´i numbrile. Ega sealne klienditeenindaja väga hästi vist aru ei saanud, mida me küsisime.
Nüüd vaatasin Europark´i veebilehele  http://www.europark.ee/ ning mina küll ei näinud midagi puudega inimesele.
Ühelt poolt on see hea, kõik võrdsed, aga teisalt tekitab küsimusi...
Või mille jaoks on üldse inva - parkimiskaart?
Mina saan selleta ka hakkama. Närvipingeta. Kuid kui paljudele puudega inimestele võib seesugune parkimissüsteem takistusi teha...
Seni kuni linnas olin,  tegid minu pere ja loomad pilte ja muid asju.
Muide, Kass Pätu lössitab nukk Monika najal. Monika sain muide 6 aasta sünnipäevaks, seega ta on 44 aastane 😊

Kanal2 Repoteris näidati, kuidas peaminister Jüri Ratas külastas Luunja valda. Intervjuude taustaks Luunja vallamajas oli natuke näha minu maale...

Kommentaare ei ole: