laupäev, november 07, 2020

Olen kaotanud pea Kuldvõtmekeste Tulnuka asjadega!!!

Süda ilusti alles asjadega edasi tegeleda💖

Täna arutasime Dianaga etenduse ettevalmistuse asju. Nüüd olen veendunud, et see on pigem kultuurne projekt, kui sotsiaalne. Need kaks kuldvõtmesõna on küll hästi seotud. Soovime etendada huvitavas vormis/stiilis laval sotsiaalseid ja psühholoogilisi rõõme ja muresid. Kuid kaldub kultuuri poole. Harratusteatri poole...

Mõnda aega oli mul pisike segadus, miks peaks sotsiaalsed projektid rahastama kõiki meie ideid. Võib - olla on siiski ka mitu sotsiaalset projekti vaja toetuseks, et etendus oleks ligipääs kõikidele inimestele. Näiteks viipekeeletõlgi olemas oluks... 

Usun, et segadus oli me Kuldvõtmekestel kõikidel. Olime ja oleme harjunud mõtlema sotsiaalsest rohkem, miks ei ole ühte ega teist puudega inimese elus, kuidas muutta, mis on mis ... 

Mulle on öeldud, et lavastuse projekt on suur ja mina peaksin keskenduma oma loovusele ja loomingule. Olen nõus. Aga mulle meeldib hästi aru saada, mis on mu loomingu taga. Esiteks, keegi ei tea veel, kui suureks võib projeks minna. Võime ainult arvata ja unistada... Armastan unistada suurelt, kuid unistused peavad olema selged. Nii kaua kui unistused on ähmased, on minu kõhutunne kahtlev, kas suudan neid teoks teha. Praegu tahan tõsiselt, et Tulnuka või mis nimi saan lavastus, et see suur väljakutse ja ettevõtmine saab hästi ellu viidud. Võb-olla natukene väiksemalt, kuid hästi. 

Loomulikult see on hea kampa töö. Hea loov töö. Vaidlus on ka loovus. 

Alles nüüd saan aru  isiklikult, kui palju on selles hullumeelses väljakutses luua lavale üle võlvi lugu, uusi väikesi avastusi, millele ei olegi ma nagu iial mõelnudki. Kui palju saan uusi kogemusi, mis on juba enesearengule head. 
Ma ei tea, kus ja millega see hullumeelsus lõpeb!!! Polegi vaja teada. Ühes olen aga kindel - see viib mingile uuele.

Olen looja, 
Luues ei mõtle ma, et olen puudega inimene. 
See võlubki mind omas loomingus. 
Oma elu loomingus. 

Kui suudaksin seda võluvat tunnet kas või ühele inimesele südamest edasi anda, oleksin õnnelik.

Veel sain Dianalt, kellelt tänane piltki, et enne lavale minemist ei tohiks süüa kommi  ega shokolaadi. Ei mõjuvat häälele hästi. 😉


Kommentaare ei ole: