reede, november 06, 2020

Psühhodraama päev...

... toimus täna Tartu Aparaaditehase Armastuse saalis Tartu Psühhodraama Instituudi poolt.. 

 Nii kuradi hea oli järjekordselt pika päeva tegeleda sellega, millega meeldib tohutult tegeleda. 

Tore oli kohtuda uute inimestega ja vanade tuttavatega. 

Neil psühhodraama inimestel, kes ei olnud enne mind näinud, oli vaja minuga natuke harjuda - see on endast mõistetav. Natuke kurvaks tegi professionaalsete tegijate arvamine, et mu kõnepuue võtab harjutuste ajal tempot maha... Mõistan suurepäraselt, et ma pean arvestama ka enda tõlkimise ajaga, kuid siiani olen suutnud rääkimisega aja piiridesse  jääda. Isegi loometalgudel jäime - mina rääkisin kõige rohkem esitlustel - kolme minuti. Kui täna ei oleks sellist lauset kuulnud, oleks kõik vägagi super olnud. Samas olen väga rõõmus ja tänulik, et grupiliikmeid hakkasid minust lõpuks veidike täitsa hästi aru saama. See on ju see, mida ongi vaja. Loodan, et oma kõnepuudest kirjutamine ei riku kuidaqi grupireegleid. See lihtsalt see, mis on aastaid ka kodus ikka jälle hinge kriipinud...Mis teen, kui mu kõne ei ole selge, kuid see on ikkagi minu kõne! Minu hääl ja helinad!

Vahva oli kuulda küsimust, kuidas Viljandis me Avatud Lava läks...  Huvitav, ma mõtlen, kuidas ma oma töötubades jään rääkimisega minuti pealt ajapiiri... Grupijuhi assistendina ei takista mu kõne tööd teha, siis õpilasena takistab edasiõppimist... Olen mõelnud, et mõne kursuse lõputöö kirjutaks just sellel teemal. 

Kurb on väga seegui, et meie grupi, kes alustas väljaõ'ppet 2008, esindan ´viimastel aastatel ainult mina.

 Kuid siiski oli väga vahva päev. Olen  tänulik, et sain osaleda Psühhodraamapäeval. See päev oli plaanitud märtsis psühhodraama sünnipäevana, kuid siis tuli kurikuulus koroona...

On hea teada, et psühhodraama käpad käivad hästi. 

Minu tulnukas sositas mulle kõrva, et tee võimas etendust ära ning laval räägi ka piisavalt pialju, jäädes  iseendaks. Loojaks. Inspireerijaks. Nagu siiani... Muide, Armastuse saal võiks olla üks võimalik etenduse koht...

Inva - wc´s käisin "Kolmes tillis", kuna selles Aparaaditehase osas oli wc -l trepp ees. Kuna teadsin, kui joosta läbi õue, siis saan  ka pissile vaevata, siis polnud häda midagi.

Kommentaare ei ole: