laupäev, aprill 09, 2022

See EI olnud veel rekord!!!

 Teiste silmadele märkamatult olin nüüd tõesti üksi ühtejärge 63 tundi ehk kaks pool ööpäeva. ´Või noh, mu seltsis olid kaks kassi.... See üksi olemise aeg EI olnud veel üleüldse rekord. Paarteist kümnend aastat tagasi olin umbes samal ajal nädal päris üksi. Isegi kassi polnud siis... 

Lihtsalt vahetevahel tuleb abist auk sisse. See on elu.  
Lihtsalt juhtus nii , et kõikidel abistajatel olid omad toimetused ning Hanna auto keeldus sõitmast eile minu juurde, siis tuligi välja, et kõik elasime isikliku elu. Sõna otseses mõttes. Kuigi tööl käimine on  samuti isiklik valik,.. kuigi vahest mitu töökohta ja nii edasi.... Mina niigi olen tööandjana äärmiselt paindlik ja leplik. 
Ega need päevad mul hädakest ei olnud, Suhkur ja kohv olid  käe (loe: jala) ulatuses ja elu oli lill. Eilne laulutund toimus neti teel. Olin küll kammimata, kuid hääl oli olemas. Muugi toimus ilusti ja kenasti. 
Oli nagu mediteerimist aeg mul.
Oleks võinud ju kisada... Ma tõesti ei tundnud suurt vajadust appi kisada. 
Ausalt, viimaste aastate jooksul polegi ma vist nii kaua üksinda olnud... On hästi läinud. Kuigi mõni hetk olen omakorda tunnetanud, et abistajad hellitavad nagu ära (kuigi nii see ei saa ollagi!!!) ja sooviks isegi olla omas elus kohal... See on seletamatu kentsakas tunne, mida ongi raske mõista. Ühelt poolt on super hea, kui abi on, teisalt aga nagu piirab...     On justkui abist sõltuvus, aga sõltuvused on pähhid asjad...
Ma võin lõputult vist rääkida, et ideaalis vajaksin mõni päev ainult abi tund paar, mõni päev kõik   tunnid , mis on ööpäevas, kuid iga päev on abi hea. Sellega olen peaaegu harjunud... Päris hea oli taas kukkuda külma vette...
Jälle mõtlen, mitut head isikliku abistajat vajaksin, et täita ette juhtuvaid asju, kuid keegi ei saa tulla või olla - see on miljoniline küsimus. Ja asendajad ei peaks reeglikski saama... Kui soovin dsuši all käia ning vahel tuleb mõni ootamatu üritus või käik., siis vaja isikliku abistajat.. Mina ju ei pea loobuma...Ma ei  saa iseendast loobuda, veel mitte. 
See on lõpmatu teemaring

Aga minu jõulukaktus õitseb jälle. Tegime Hannaga paari tunni eest pildi. Lootus...Kommentaare ei ole: