teisipäev, august 22, 2023

See maailm...

 

Rallitud täna Setumaal ja Luhamaal, Võruski... Oldud piiride  peal. Või lähedal.

Käia kevadise kursuse vastutuspartneril Annel külas. Eks üksteise toetamine jätkub nüüdki pärast kursust. Ja mina ise sain taas iseenda kohta päris palju teada või meenutati...  Et olen ehe ja mina ise,   inspireerija... Ma peaksin selle kõikeg harjunud olema, kuid igakord teeb see teadmine mind kohmetuks. Sest mina oma elus iseendana . Ma ei oskagi teistmoodi olla kui olen. 


Ratastooligi saab panna mitte kartma. Rääkisime Nansy ja Annega, et inimene märkab teistes neid asju enda ümber, mis temas on... Mina jäin mõtlema, et ma ei pane tähele teiste ratastoole... Sellepeale öeldi mulle, et siis sa kõnnid või lausa lendad ... Aga nii ongi! Mulle tundub, et kõnnin  - see tähendab, et unustan ratastooli, kuigi tean, et see on olemas. 
Ma kursuse ajal ei leidnud tükk aega vastutuspartnerit... Tundsin, et kursusekaaslastel läheb kogu fookus kuidagi naljakalt minust üle, mitte isegi mööda... Siis tegin video, kus istusin diivanil - ja plaks kohe  pani tähele Anne mind ... Nii tutvusimegi. 
Ratastooliga saab ikka mängida.  Põnevalt. Peita või minna kohale... Ups - ratastoolis polegi miskit erilist. mida ei ole  vaja karta...
Päriselt kohtuda on alati parem ja mõnusam, kui internetis. Kohtuda kogu maailmaga. 

Nansy on alati lahe reisikaaslanegi. Muidugi super isiklik abistaja. Me vestlusteemad sõiduajal on alati sügavad, samas tihti naerame. Teeme vahel tempe. 
Eile rääkisime sotsmeedia ohtudest, mis on tõsine oht igale inimesele. Inimene kaotab tihti endale tähelepanemata end sotsiaalmeedia ja see tekitab pingeid temas... Ka sõjale mõtleme sarnaslt ´- maailm pole turvaline, kuni on sõjarelvad ja inimesed, kes mõtlevad sõjapidamisele... Sõdades on vaid kaotajad...  Sõjadeta maailmas oleks kõik võitjad.

Loodus on võimsalt imeline.
Inimesed on väikesed ja võimetud looduse ees.

Setomaa on nüüd risti põiki läbi käidud. Nóorena käisin tihti Värskas, kuid täna avastasin hoopis teistmoodi Setomaa... 
Tsässonid ehk väikesed palvemajad ka - neid polnud varem üldse tähelepanud. 

Ja tõenäoliselt sain ka ühe näituse koha.... Sellest õigel ajal lähemalt.
Oli emotsioonide rikas seiklemise päev.

Kommentaare ei ole: