laupäev, märts 03, 2007

Tööpäev otsas

Minu tänane topelt täispikk tööpäev sai otsa. Tegelesin LEEPÜ´ga. Aga tuleb siiski välja, et ma polegi töötu, sest mul on MTÜ. Seda ka seaduslikult. Eestis on ikka väga huvitavad seadused küll, mida keegi ei tea ega jaga täpselt. Uurin edasi, et mis ja kuidas ning usun, et uurimistööd teevad ka mõned mu semud. Ei saa ühekorraga olla juhtumikorraldaja juures olla töötu ja samal ajal juhtida MTÜ-d.
Olen mõni hea aasta olnud juhtumikorraldaja juures arvel. Vahepeal unustasin selle hoopiski, sest tegemist on olnud palju. Siis käisin, kui juhtumikorraldajate sisteem tuli ja puuetega inimesed olid natuke vaimustunud, et nüüd kõik saavad tööd. Mina polnud niivõrd vaimustunud, kuivõrd soovisin teada, mis öeldakse minu puhul. Pr Paavli ütles heatahtlikult, et ma olen esimene raske juhus, sest tean täpselt, mida tahan. Sinna see asi tookord jäigi. Kehitasin õlgu.
Nüüd seoses kursusetasuga ju kerkis küsimus taas üles - kas olen töötu või olen MTÜ´s tööl. Isegi minu jurist ei suutnud 100 % -st vastust anda ega tööõive juhtumikorraldaja... Kuigi kordasin ngu papagoi, et mul on MTÜ. Jah, raha pärast oleks kasulik töötu olla, sest tta maksaks mõne kursuse veel kinni, kuid minu arust peaks raha saama ka teisiti...
Niisiis, praegu on ikkagi küsimus õhus, kas olen töötu või on mul ametlik tööl :)
Papat muidex pani täna õlu nälg (rahapäev ju tal) tegutsema. Kuna Kaagvere pood kinni, siis leidis lauatelefoni üles ja helistas naabrimehele, et tahab poodi... Issand jumal, ma ei soovi, et papal oleks ainus elumõte veel õlu! Aga on!!! Kõige haledam oli see, et ütles torusse: "Süüa pole majas, vaid 10 kartulit..." Ai, mul sees hakkas keerama!!!! Jumala eest, süüa on piisavalt. Nälga pole kuskil veel näha. Tõsi, iga päev suitsusinki ega kalamarja me ei söö, aga !!!
See on minu papa...
Aga ühe asja on ta ära õppinud. Et mulle EI meeldi ta purjus olek. Käitub nagu süütu laps, kes on lihtsalt pahandust teinud. Isegi ei karju eriti mulle vastu enam - küllap saab aru, et mul on õigus. Aga sõltuvus on suur, et peab....

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tavaliselt ongi alkoholisõltlastel ainus mõte peas, kuidas saada kõige olulisemat asja oma elus. ja nende jaoks ongi see alkohol.nad on valmis selle nimel väga palju takistusi ületama ja sebima. paraku nii see on.
aga vahva blogi ja kodukas on Sul! oleme mõned korrad kohtunud ka Händikäpa üritustel, olin Margiti abistaja.
Saadan Sulle ühe lingi, kus veidi rohkem infot al-anoni tugirühmade ja üldse alkoholiprobleemide kohta.
Jõudu ja päikest Sulle! http://www.hot.ee/alanon/tutvustus.htm

Tiia ütles ...

:) TÄH