laupäev, detsember 05, 2009

Midagi elust enesest

Olen Tartu peal sünnal. Juba eilsest saadik. Tegelikult ei tahtnud küll seda öelda, aga elu teeb iseenesest imelisi käike, mis juhtuvad üleöö. Aga üleöökäigud peaks ju juba ammuilma tehtud olema:), sest nad on liigagi normaalsed. Onju segane jutt ? Aga ma ei ole purjus - enam, kui seda üldse olingi. See, mis juhtus, on imeliselt hea.

Eile oli küll üks väike vahejuhtum, aga arvan, et turvanaisel oli lihtsalt igav, nii et ta pidi kellegi kallal võtma. Ja see keegi oli kahjuks/õnneks minu noortekamp, st noortekamp koos minuga. Imestan selle üle, et kümne aasta jooksul ei ole ei alkoholi ega suitsu ostmisel probleeme tekkinud, kui keegi noor abistaja neid mulle kotti pistis, aga nüüd pidi see tõesti nagu kiuste juhtuma. Vahel lihtsalt on vaja kellelegi teisele suitsu osta, mitte et ma ise tõmbaks. Ja pealegi, ma tulin sünnipäevale, ja mul oli vaja kõike ja rohkem. Nali on selles, et mõned noored on liiga "minu omad". Ostutšeki pealt pidi nagu piisavalt hästi näha olema, kes mida ostis, aga turvanaine ei tundnud otsutšeki vastu mingit huvi. Käskisin abistajal lihtsalt tšeki turvaruumi lauale viia, kuigi teised noored olid mingis teises ruumis, mis EI olnud absoluutselt turvaruum. Ja siis tuli turvanaine välja ning teatas, et kinnipidamise põhjus olla hoopis teine - noored olevat tualeti üle ujutanud. Paari minutiga on see suht võimatu, kas te ei leia ? Ja siis loeti mulle moraali, kuidas ei tohi noortega käituda.

Olen tõesti 10 aastat noorte inimestega koos poes käinud. Minu isiklikud abistajad on ju enamuses noored. Ja mul ei ole tõesti seni probleeme olnud. Huvitav, mis oleks saanud, kui eile oleks Liisa (st abistaja) suitsupaki minu kotti pannud. Ja šampuse pani mulle kotti 16-aastane neiu, kes oligi kambas kõige noorem. Samas tema ei jäänud kellelegi ette... Halenaljakas, või kuis ?

Ja sünnipäevalaps oli ikka mu oma vanuseklassist - kas oleksin pidanud SEDA ka seletama ja põhjendama hakkama, miks üldse šampust (või mida iganes) ostsin ? Ja kui ostud tehtud, läksid kõik noored oma teed - mitte et ma nüüd ennast VANADE hulka liigitaks:P ! Täna tean, et nad ei läinud paha peale, mida ma niigi ei arvanud.

Aga homme on teine advent, nii et soovin kõigile rahulikku ja mõistvat meelt. Vähem absurdsust !

Kommentaare ei ole: